Salát Rudé moře s krabími tyčinkami, rajčaty a paprikou: Recept od dietoložky, po kterém nepřiberete ani deka

Saláty jsou oblíbeným a vděčným pokrmem, který lze připravit na svačinu i lehkou večeři. Jejich výhodou bývá vysoký obsah zeleniny, která je pro zdraví důležitá.

Do salátů lze přidat nejrůznější zeleninu, můžete připravit i sladké varianty, kterým se zavděčíte zejména dětem a milovníkům sladké chutě. Salát lze ladit do určitý barvy, když použijete vhodné přísady. Co takhle si udělat zeleninový salát s názvem Rudé moře? Ano, hádáte správně, že převažující barva v něm bude červená. Tu docílíte použitím rajčat nebo paprik. Tak se pusťte do jeho přípravy podle našeho podrobného návodu.

Co jsou to krabí tyčinky

Krabí tyčinky bývají vyrobené ze surimi, což je jemně mleté rybí maso bílé barvy. Svou chutí a strukturou velmi připomíná opravdové maso z kraba. I když se jim říká krabí tyčinky, tak krabí maso ve skutečnosti neobsahují. Na trh se poprvé tento produkt dostal na počátku 70. let minulého století v Japonsku, odkud se rozšířil dále do světa. K dostání je běžně v obchodní síti supermarketů.

Co budete potřebovat na salát Rudé moře

  • 200 g krabích tyčinek
  • 4 středně velká rajčata
  • 1 větší červená paprika
  • 70 g tvrdého sýru (Eidam, Ementál, Gouda)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

  • Rajčata omyjete a nadrobno nakrájíte. Dáte je do salátové mísy.
  • Totéž uděláte s červenou paprikou a přidáte ji k rajčatům v salátové míse.
  • Tvrdý sýr nastrouháte na jemném struhadle a přidáte ho k zelenině v mísy.
  • Stroužky česneku utřete nebo rozdrtíte a dochutíte jím zeleninovou směs.
  • Vše doplníte nasekanými krabími tyčinkami. Soli a pepře dáte tolik, aby vám to chutnalo.
  • Salát zahustíte majonézou. A vše dobře promícháte.
  • Máte hotovo a může dát salát vychladit do chladničky. Podávejte s pečivem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]