Jemné kornoutky „rohlíčky“ s marmeládou. Rozplývají se v ústech jako vločky sněhu, ale dělám je i v létě

Tyto skvělé rohlíčky s marmeládou se úplně rozpouští v ústech. Jakmile ochutnáte, nebudete moct přestat jíst.

Pokud máte trošku času a chcete upéct na snídani něco dobrého a sladkého, je tento recept to pravé pro vás. Zkuste si připravit tyto skvělé rohlíčky plněné marmeládou a sypané moučkovým cukrem. Jsou skvělé jak teplé, tak studené a zamilují si je nejen vaše děti. Recept je velmi jednoduchý a s troškou zručnosti ho určitě zvládnete.

Co budete potřebovat

  • 125 g másla
  • 100 g řeckého jogurtu
  • 4 vaječné žloutky
  • lžička vanilkového extraktu
  • špetku soli
  • 250 – 300 g mouky
  • dle chuti jahodový džem
  • moučkový cukr na posypání

A můžete jít na to

Do hluboké mísy si dejte změklé máslo, žloutky, vanilkový extrakt a špetku soli. Vyšlehejte tyto ingredience mixérem do hladka. Postupně přidávejte řecký jogurt a promíchejte. Poté přidejte prosátou mouku. Nejprve zamíchejte mixérem a poté si rukama připravte těsto, které musí být měkké a nelepivé.

Těsto si zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 30 minut do lednice. Těsto si rozdělte na dva stejné díly a z nich vytvarujte kuličky. Na pomoučeném stole vyválejte každý kousek těsta do tvaru obdélníku, který by měl mít tloušťku asi 2-3 mm. Rozkrájejte plát těsta na čtverce a doprostřed každého čtverečku dejte lžičku marmelády.

Rohlíčky jsou opravdu skvělé

Každý čtvereček přeložte a okraje dobře přilepte k sobě. Ze vzniklých trojúhelníčků vytvořte rohlíčky. Položte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je přibližně 25 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů. Nechte je trošku vychladnout a poté je obalte v moučkovém cukru. A můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*