Rolády dnes koupíte na každém kroku, není přitom nic tak těžkého na tom si jednu udělat doma. Potěšíte tak tím své blízké a ve výsledku i sebe.
Pokud pečení nemáte zrovna dvakrát v lásce, ale přesto jste dostali chuť na něco sladkého a doma dělaného, není lepší řešení než nepečené recepty. Nejen, že na udělání nejsou tak těžké, navíc vám ani nezaberou tolik času a rozhodně kvůli nim nebudete muset uklízet celou kuchyň. Na pomoc si navíc klidně můžete vzít i děti, jelikož tento konkrétní recept je tak lehký, že se na něm i ony něco nového mohou naučit.
Ingredience a postup přípravy rolády
Budete potřebovat:
- Pět polévkových lžic kakaa
- Tři sta padesát gramů sušenek dle vašeho vlastního výběru
- Dvě stě padesát mililitrů plnotučného mléka
- Padesát gramů kvalitního másla
- Čtyřicet gramů moučkového cukru
- Dvě stě třicet mililitrů smetany ke šlehání
- Sto dvacet gramů mascarpone
- Tři polévkové lžíce kokosu
- Mixér
- Středně velkou mísu
- Hrnec
- Metličku
- Pečící papír
Přichystejte si sušenky dle vaší volby a vhoďte je všechny do mixéru. Jen dávejte pozor na to, aby náhodou neměly krémovou náplň. Rozmixujte je na prach a přidejte k nim veškeré kakao, opět mixér zapněte na nejvyšší otáčky a mixujte. Následně celý obsah z mixéru vyprázdněte a nasypejte do středně velké mísy.
Jednoduché, rychlé a nanejvýše chutné
Ještě předtím, než s receptem vůbec začnete, je důležité nechat máslo rozpustit na pokojovou teplotu. Bude se vám s ním o hodně lépe pracovat. Následně jej vezměte, přidejte do hrnce a nechejte rozpustit do tekuté podoby. Tu potom nalijte do mísy ke směsi z kakaa a sušenek a vše do sebe řádně zapracujte. Přilijte mléko a metličkou pořádně promíchejte. Jakmile vám těsto začne houstnout, metličku odložte a spolehněte se již jen čistě na vaše ruce.
Vytvarujte jednolitou, mírně lepkavou hmotu. Nyní si vezměte další mísu a vlijte do ní veškerou smetanu. Přisypejte i moučkový cukr a s pomocí mixéru šlehejte, dokud směs nezačne houstnout.
V tomto momentě přichází řada na mascarpone, které do směsi přidejte a zašlehejte jej. Vzniklou směs rozdělte na dvě poloviny, do jedné vsypejte a mixérem zapracujte kokos, druhou nechejte jen tak.
Přichystejte si pečící papír a rozložte na něj rovnoměrně těsto. Klidně si na pomoc vezměte i váleček, abyste z něj udělali obdélník. Ten potřete kokosovým krémem, zatočte dokola a zabalte do potravinové fólie. Nechejte vychladnout v lednici a mezitím smíchejte druhou polovinu krému s trochou obyčejného kakaa. Po vytažení roládu potřete zbylou směsí a libovolně ozdobte. Podávat můžete například s šálkem kávy. Dobrou chuť!