Švýcarská kakaová roláda s čokoládovým krémem: Recept krok za krokem! Nikdy byste neřekli, že nejlevnější čokoláda může chutnat tak luxusně

Když chystáte domácí oslavu narozenin nebo jiného výročí, určitě vám přijde vhod recept na chutnou roládu s čokoládou. Je to oblíbený moučník, který většinou rychle mizí ze stolu.

I ve Švýcarsku umějí připravit chutné zákusky. Jedním z nich je čokoládová balenka, do které se díky našemu receptu budete moci pustit i vy sami. Na těsto se používá kakao a do krému pak dáte hořkou čokoládu, případně čokoládu na vaření, kterou zjemníte sladkou smetanou. Takový krém se pak bude na jazyku jen rozpouštět.

Co budete potřebovat pro přípravu těsta na čokoládovou roládu

  • 4 velká vejce
  • 80 g cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 40 ml mléka
  • 40 ml rostlinného oleje
  • 90 g mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva

 

  • 1 balení skořicového cukru
  • 30 g kakaového prášku
  • Co budete potřebovat pro přípravu krému
  • 60 g hořké čokolády
  • 4 lžíce smetany na šlehání
  • 240 ml šlehačky
  • 70 g moučkového cukru

Postup přípravy

  • Nejprve si připravíte těsto na čokoládovou roládu. Je třeba bílky oddělit od žloutků a dát do mísy. Bílky vyšleháte na tuhý sníh.
  • Do tuhého sněhu zamícháte žloutky společně s cukrem, přidáte vanilkový cukr, mléko, olej a dobře našleháte.
  • Pak přidáte mouku společně s práškem do pečiva, kakaovým práškem a skořicovým cukrem a vymícháte těsto, aby bylo hladké.
  • Na plech dáte pečicí papír a na něho rozprostřete hotové těsto.

  • Plech s těstem dáte do vyhřáté trouby na 180 °C a pečete po dobu 10 minut. Těsto by nemělo být přeschlé, protože by se vám pak špatně svinovalo do rolády.
  • Připravíte si krém. Čokoládu rozpustíte ve 4 lžících smetany v parní lázni. Mícháte do hladka a necháte vychladnout. Pak přidáte studenou smetanu ke šlehání a mícháte tak dlouho, až vznikne hustá pěna. Postupně zapracujete cukr.
  • Upečenou roládu potřete krémem a zabalíte. Pak dáte do chladničky na 1 hodinu a můžete podávat.