Často zdlouhavě přemýšlíme nad tím, co připravit k jídlu. Málokoho totiž napadne, že lahodný a vydatný pokrm se dá snadno přichystat ze základních ingrediencí. Na dnešní recept postačí 2 vejce a 3 brambory.
Brambory jsou velmi vděčnou plodinou. Jedná se o jednu z nejvýznamnějších zemědělských plodin, kterou si můžeme snadno vypěstovat doma na zahradě. Snadno se zpracovává a ještě snadněji se uchovává, proto jich většinou doma vždy pár máme. Pokud brambory zkombinujeme s vejci a pár dalšími ingrediencemi, můžeme během chvilky vytvořit lahodný pokrm, který nás zasytí.
Na přípravu bramborové večeře budeme potřebovat:
- 3 větší brambory
- 2 vejce
- 100 gramů klobásy
- 100 gramů sýra
- sůl, pepř a koření dle chuti
Čím více surovin, tím více jídla
Uvedené suroviny jsou odhadovány na večeři pro jednoho, pokud potřebujeme jídlo pro více lidí, jednoduše počet surovin znásobíme. Brambory nejprve oškrábeme a potom je nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme k nim sůl a necháme chvíli bez povšimnutí pracovat. Sůl totiž z našich brambor dokáže během chvilky odstranit veškerou přebytečnou vodu, která by dokázala celý pokrm zkazit.
Brambory nejprve zbavíme přebytečné vody
Jakmile se kolem brambor objeví voda, trvá to zhruba 5 minut, slijeme ji pryč a brambory pro jistotu ještě pořádně promačkáme. Do mísy následně přidáme připravené vejce a celou směs dochutíme dle naší libosti. Soli se v tomto případě vůbec bát nemusíme, brambory ji mnoho spotřebují a vajíčka také dochutí. Takže na té rozhodně nešetříme.
Bramboráky se smaženými vejci: Manžel z hlavy vymyslel božský pokrm. Teď se stal hitem, každý hledá tento recept
Při dochucování se meze nekladou
Připravenou směs můžeme dochutit dle libosti. Dá se do ní přidat nakrájená klobása nebo zelenina, ale také bylinky nebo exotické koření. Takto jednoduchý pokrm můžeme jednoduše ozvláštnit, pokud se nebudeme bát použít naši fantazii. Jakmile máme hotovou bramborovou směs, připravíme si pánvičku, na které rozehřejeme malé množství oleje.
Posledním krokem je pomalé smažení pod stálým dohledem
Bramborovou hmotu si rozdělíme na menší části a každou z nich postupně umístíme na pánev s rozehřátým olejem. Na pánvi ze směsi udělám placku, kterou na mírném plamenu smažíme postupně z obou stran dozlatova. Je zapotřebí od pánvičky neodcházet, jedna strana je hotová zhruba za dvě minuty, mohlo by se tak snadno stát, že se nám celý pokrm rychle připálí. Podáváme samostatně nebo se zeleninovou oblohou.
Napište komentář