Masové pokrmy jsou všeobecně velmi oblíbené a to hlavně proto, že dokáží zasytit. Jejich příprava nemusí být extra náročná, a přesto si dokážeme pochutnat.
Sendviče jsou oblíbeným pokrmem hlavně mezi pracujícími lidmi a převážně dělníky. Je to hlavně proto, že jejich příprava není náročná a konzumace je rychlá. Na kusu pečiva obvykle najdeme plnohodnotný pokrm, který dokážeme rychle sníst jen za pomoci rukou. Takový druh jídla se ale hodí i jako večeře a dokáže nás příjemně překvapit svou chutí.
Ingredience potřebné na přípravu masového sendviče:
- bochník chleba
- 250 gramů mletého masa
- kopr
- zelená cibule
- 2 středně velká vejce
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany
- polévková lžíce mouky
- sůl
Masový sendvič si připravíme z chleba
Bochník chleba, který jsme si na recept připravili, nakrájíme na plátky. Nejen kopr, ale i zelenou cibuli si nakrájíme nadrobno, jakmile máme obě ingredience připravené, umístíme je do misky s mletým masem a promícháme. Ve vedlejší misce si smícháme vejce, mouku a zakysanou smetanu. Tuto směs mícháme tak dlouho, dokud se nezbavíme vzniklých hrudek a nevznikne nám jednotná hmota.
Pomocí vrstev kompletujeme konečný pokrm
Na každý plátek chleba umístíme tenkou vrstvu mletého masa, směs na chleba přitiskneme. Takto připravený pokrm namočíme do směsi z vajec a obalíme chléb ze všech stran. Na pánvi si rozehřejeme tenkou vrstvu rostlinného oleje a každý krajíc chleba do něj postupně umístíme. Výsledné sendviče smažíme dozlatova, jakmile je jedna strana hotová, krajíc jednoduše otočíme.
Chlebíky s masem v těstíčku. Jednoduchá večeře s minimem práce jako od babičky. Kdo ochutná, ten prosí o recept
Na ozdobu můžeme použít čerstvou zeleninu
Jakmile máme chleba opečen z obou stran, umístíme jej na papírovou utěrku, abychom ho zbavili přebytečného tuku. Masový sendvič se skvěle hodí k zeleninovému salátu, samotný chleba je dobré ještě ozdobit nasekaným koprem. Takto připravený chléb se hodí nejen jako svačina, poslouží také jako večeře nebo velmi vydatná a hutná snídaně.
Napište komentář