Pokud milujete buchty s tvarohovou náplní, pak je tento recept právě pro vás. Nadýchané bochánky plněné tvarohem si jistě oblíbíte.
Mnoho lidí nedá bez tvarohu ani ránu. Jeho nespornou výhodou je to, že výborně chutná i po tepelné úpravě a tak se právem stal oblíbenou náplní nejrůznějších koláčů, závinů a buchet. V tomto receptu se používá jemný drobivý tvaroh, který se balí do vyváleného těsta. Těsto je jednoduché na přípravu a tak vám výroba těchto bochánků nezabere moc času.
Co potřebujete na přípravu těsta
- 250 ml teplého mléka
- ½ lžičky soli
- 60 g cukru
- 510 g mouky
- 6 g sušeného droždí
- 100 g másla
- 2 vejce
Ingredience potřebné na náplň
- 250 g tvarohu
- 60 g cukru
Postup přípravy bochánků
Do mísy nalijte teplé mléko a přidejte k němu cukr a droždí. Vše důkladně promíchejte. V další misce oddělte žloutky od bílků. Bílky dejte do misky s mlékem a přidejte i rozpuštěné máslo. Vše promíchejte a postupně přidávejte prosátou mouku a osolte. Vše důkladně promíchejte, aby se z mouky netvořily hrudky.
Těsto důkladně prohněťte rukama. Mělo by být poddajné a nelepivé. Dejte ho zpět do misky, přikryjte potravinářskou fólií nebo utěrkou a nechte hodinu v teple kynout. 10 minut před jeho vykynutím si začněte chystat náplň. V misce smíchejte tvaroh, cukr a žloutky. Vše důkladně promíchejte. Vykynuté těsto si rozdělte na šest stejných kuliček.
Vyválejte šest placek
Kuličky pak jednotlivě rozválejte na kulaté placky o průměru 25 cm. Každou placku pak rozkrojte na půl a do každého rohu rozdělte rovnoměrně tvarohovou náplň.
5minutové tvarohové rolky s vanilkovou náplní. Děti se můžou utlouct a zbláznit radostí, peču rovnou dva plechy
Budete mít tedy 12 půlkruhů a na každém kopeček tvarohové náplně. Každý půlkruh ještě nařízněte v půlce, kde není tvaroh. Udělejte čtyři menší řezy, ale nedokrajujte až do konce.
Nyní každý půlkruh zabalte do tvaru trojúhelníku. Začněte motat ze strany, kde je tvarohová náplň, aby průřezy v těstě byly z venku. Plech vymažte nebo vyložte pečícím papírem a trojúhelníčky na něj vyskládejte tak, aby se nedotýkaly. Pomažte je rozšlehaným žloutkem s trochou mléka a nechte ještě půl hodiny vykynout. Pečte v předehřáté troubě na 180°C 25 minut. Poté vyndejte, nechte vychladnout a můžete se do nich pustit.
Napište komentář