Salát je velmi oblíbeným pokrmem, jehož historie sahá až do starověku. První saláty vznikaly již v Římě, byly na přípravu velmi jednoduché a jejich hlavní surovinou byla zelenina.
Od té doby se jejich příprava změnila, jednoduchost si ale zachovali. V současné době často saháme i po jiných ingrediencích, které do salátu dáváme. Patří k nim například sýry, maso nebo výrobky z ryb. Z několika základních surovin se dá snadno vytvořit chutný pokrm, kterým zasytíte nejen rodinu, ale i nečekanou návštěvu.
Na přípravu salátu budeme potřebovat:
- uzená klobása – 100 g
- sýr – 100 g
- konzervovaná kukuřice – 140 g
- vařená vejce – 3 ks
- česnek – stroužek
- majonéza – 80 g
Recept, se kterým si poradí i začátečník
Nejprve si uvaříme vejce, která necháme vychladnout. Ty následně nakrájíme na malé kostičky. Stejným způsobem zpracujeme i klobásu a obě tyto suroviny zamícháme v misce. Do té následně přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný tvrdý sýr. Směs opět zamícháme a postupně přidáme také kukuřici a prolisovaný česnek.
Vše spojíme a můžeme podávat
Aby nám salát držel pohromadě a měl tu správnou konzistenci, je zapotřebí jej nejen pořádně promíchat, ale také použít ingredienci, která jej spojí. Tím je v našem případě majonéza. Do misky, kde máme smíchané veškeré ingredience, ji pomalu po lžičkách přidáme. Během toho celou dobu směs mícháme, aby vzniklá hmota byla jednotná a zachovávala si tvar. Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Napište komentář