Rychlý čokoládový dezert pro všechny mlsálky: Na receptík od mojí mamky se mě přátelé ptají roky

čokoláda dezert

Čokoládové dezerty patří mezi nejoblíbenější a to hlavně proto, že jsou často velmi sladké a chutné. Jejich příprava ale nemusí být nijak náročná a tak si jej můžeme dopřávat klidně několikrát týdně.

Čokoláda je již dlouhá léta velmi oblíbenou sladkostí, která se hodí na přípravu různých pokrmů. Během několika minut se z ní dá vytvořit lahodný dezert, kterým ohromíte nejen svoji rodinu, ale i nečekanou návštěvu. Tento dezert je natolik jemný a lahodný, že se jej nebudete moci nabažit a budete ho chtít připravovat znovu a znovu.

Ingredience potřebné na čokoládový dort:

  • 80 gramů hladké mouky
  • 180 gramů cukru
  • 50 mililitrů mléka
  • 50 mililitrů rostlinného oleje
  • 30 gramů kakaa
  • lžička prášku do pečiva
  • 3 vejce
  • špetka soli

Ingredience potřebné na polevu:

  • 30 gramů kakaa
  • 50 gramů cukru
  • 200 mililitrů mléka
  • 20 gramů másla

Ingredience potřebné na krém:

  • 300 gramů zakysané smetany
  • 100 gramů tvarohu
  • 4 polévkové lžíce moučkového cukru
  • kakao

kakaové těsto

V prvním kroku si připravíme těsto

Na přípravu kakaového těsta budeme potřebovat hlubokou mísu, kde si smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Ve druhé misce si připravíme sníh z bílků, který postupně vyšleháme s cukrem, mlékem a olejem.

buchta čokoláda

Do této směsi postupně prosejeme také směs sypkou. Díky tomu nám vznikne jednotné těsto, zcela bez hrudek, které umístíme na plech s pečícím papírem.  Připravené těsto pečeme na 170 stupňů po dobu 35 minut.

míchání krému buchta

buchta banány kakao

Máte doma 3 banány a trochu kakaa? Pak si uložte tento velmi chutný a rychlý recept bez trouby

Během pečení si připravíme polevu

Na čokoládovou polevu budeme potřebovat kovovou misku, ve které smícháme kakao, cukr a mléko. Tuto směs umístíme na sporák a na mírném plameni přivedeme k varu. Jakmile nám vznikne jednotná hmota, polevu sundáme z ploténky a přidáme do ní máslo, které zašleháváme až do jeho úplného rozpuštění

Prostřední vrstvu dezertu tvoří krém

V další misce si poté rozmícháme zakysanou smetanu, tvaroh a moučkový cukr. Tyto ingredience rozmixujeme ponorným mixérem a to do té doby, dokud nám nevznikne hladký krém. Do krému přidáme několik lžic kakaa a vyndáme z trouby upečené těsto. To po celé jeho ploše propícháme párátkem a nalijeme na něj nejprve 100 mililitrů mléka. Následuje vrstva krému a vše zalijeme připravenou čokoládovou polevou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*