Čokoládové dezerty patří mezi nejoblíbenější a to hlavně proto, že jsou často velmi sladké a chutné. Jejich příprava ale nemusí být nijak náročná a tak si jej můžeme dopřávat klidně několikrát týdně.
Čokoláda je již dlouhá léta velmi oblíbenou sladkostí, která se hodí na přípravu různých pokrmů. Během několika minut se z ní dá vytvořit lahodný dezert, kterým ohromíte nejen svoji rodinu, ale i nečekanou návštěvu. Tento dezert je natolik jemný a lahodný, že se jej nebudete moci nabažit a budete ho chtít připravovat znovu a znovu.
Ingredience potřebné na čokoládový dort:
- 80 gramů hladké mouky
- 180 gramů cukru
- 50 mililitrů mléka
- 50 mililitrů rostlinného oleje
- 30 gramů kakaa
- lžička prášku do pečiva
- 3 vejce
- špetka soli
Ingredience potřebné na polevu:
- 30 gramů kakaa
- 50 gramů cukru
- 200 mililitrů mléka
- 20 gramů másla
Ingredience potřebné na krém:
- 300 gramů zakysané smetany
- 100 gramů tvarohu
- 4 polévkové lžíce moučkového cukru
- kakao
V prvním kroku si připravíme těsto
Na přípravu kakaového těsta budeme potřebovat hlubokou mísu, kde si smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Ve druhé misce si připravíme sníh z bílků, který postupně vyšleháme s cukrem, mlékem a olejem.
Do této směsi postupně prosejeme také směs sypkou. Díky tomu nám vznikne jednotné těsto, zcela bez hrudek, které umístíme na plech s pečícím papírem. Připravené těsto pečeme na 170 stupňů po dobu 35 minut.
Máte doma 3 banány a trochu kakaa? Pak si uložte tento velmi chutný a rychlý recept bez trouby
Během pečení si připravíme polevu
Na čokoládovou polevu budeme potřebovat kovovou misku, ve které smícháme kakao, cukr a mléko. Tuto směs umístíme na sporák a na mírném plameni přivedeme k varu. Jakmile nám vznikne jednotná hmota, polevu sundáme z ploténky a přidáme do ní máslo, které zašleháváme až do jeho úplného rozpuštění
Prostřední vrstvu dezertu tvoří krém
V další misce si poté rozmícháme zakysanou smetanu, tvaroh a moučkový cukr. Tyto ingredience rozmixujeme ponorným mixérem a to do té doby, dokud nám nevznikne hladký krém. Do krému přidáme několik lžic kakaa a vyndáme z trouby upečené těsto. To po celé jeho ploše propícháme párátkem a nalijeme na něj nejprve 100 mililitrů mléka. Následuje vrstva krému a vše zalijeme připravenou čokoládovou polevou.
Napište komentář