Oblíbený recept roku 2023: Výtečný koláč s nebesky dobrou náplní. Jeho příprava není složitá a přitom vypadá jako z cukrárny

buchta pečená

Příprava občerstvení pro nečekanou návštěvu nemusí být nijak zdlouhavá ani náročná. Stačí vědět, jak dochutit i obyčejnou buchtu, aby se stala neobyčejnou. Tajemstvím je citronová šťáva.

Citronová šťáva je komponent, který dokáže dodat pokrmu kyselost, ale také podtrhnout jiné výrazné chutě celého jídla. Ideálním doplňkem je právě do dezertů a buchet. Šťáva z citronu nejen zvýrazní chuť výsledného pokrmu, také dodá celému pečení jedinečnou vůni. Díky tomu se již během přípravy dezertu váš byt provoní a nalákáte tak návštěvu na geniální dezert, který pro ně připravujete.

Ingredience potřebné na přípravu těsta:

  • 5 středně velkých vajec
  • 180 gramů másla
  • 350 gramů mouky
  • 220 gramů cukru
  • 700 gramů tvarohu
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • kůra z jednoho citronu
  • prášek do pečiva

buchta plech

Nejprve je zapotřebí upéct těsto

Na přípravu těsta budeme potřebovat 4 žloutky. Ty po oddělení od bílků smícháme s 80 gramy cukru, přidáme špetku soli, citrónovou šťávu a polovinu citrónové kůry. Do směsi následně přidáme také máslo, které jsme si předem rozpustili. Přimícháme také mouku, kterou jsme předem smíchali s práškem do pečiva. Pomocí rukou vypracujeme hladké těsto, které nelepí.

buchta sněhové pusinky

Těsto dáme do trouby a připravíme si polevu

Připravené těsto následně rovnoměrně rozprostřeme na plech, ideální je velikost kolem 28 – 30 centimetrů. Plech s těstem dáme péct do trouby na 180 stupňů po dobu 30 minut. Mezitím se vrhneme na přípravu sněhu, který přijde na těsto. Na ten bude potřeba nejprve smíchat 130 gramů cukru, vejce a zbytek citronové šťávy.

upečená buchta

Polevu je zapotřebí vyšlehat do hladka

Aby byla hmota dostatečně hladká, ale i nadýchaná, vezmeme si na pomoc ponorný mixér. Těsto si mezitím vyndáme z trouby a po celém jeho povrchu jej propícháme vidličkou. Díky tomu bude výsledná buchta vláčná a nadýchaná. Na těsto umístíme vrstvu tvarohového krému a buchtu dáme opět na 30 minut do trouby. Na samotný závěr můžeme buchtu ještě ozdobit pusinkami z vyšlehaných bílků.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*