Rychlý krémový dort se 3 různými polevami, pečený na jednom plechu: Děti se po něm oblizují celý víkend, je to fantazie na jazyku

Není nic lepšího než si jednou za čas pochutnat na nějakém tom dobrém dezertu, který si navíc i sami připravíte. Tento vám sice zabere nějaký čas, ale výsledek stojí za to. 

Jestliže si chcete pochutnat na nějaké dobrotě a zároveň se potřebujete trochu zrelaxovat a uvolnit, pak je tento dezert jako stvořený pro vás. Mnoho lidí totiž potvrdilo, že jakmile měli nějaké stresy v životě, tak jim vždy nejlépe pomohlo právě pečení různých pochoutek. Proces samotný je zábavný a čekání na výsledek a jeho chuť vás taky sám o sobě naplní. No a pokud vše dopadne tak, jak má, tak můžete krom sebe potěšit i vaše blízké vzniklou pochoutkou.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

Těsto:

  • Vejce – 2 kusy
  • Moučkový cukr – 180 g
  • Vanilkový cukr – 1 balení
  • Zakysaná smetana – 200 g
  • Hladká mouka – 160 g
  • Jedlá soda – 1 lžička
  • Sůl – čtvrt lžičky
  • Kakaový prášek – 1 lžička
  • Mák – 1 lžička
  • Rozinky – 2 lžíce

Krém:

  • Zakysaná smetana – 450 g
  • Moučkový cukr – 2 až 3 lžičky
  • Kyselina citronová – třetina lžičky

Nachystejte si větší mísu, ve které budete připravovat těsto. Rozklepněte do ní všechna vejce a přidejte k nim špetku soli, moučkový cukr a vanilkový cukr. Vezměte si elektrický šlehač a vše důkladně vyšlehejte při střední rychlosti otáček. Jakmile získáte pěnivou a bělavou směs, tak můžete se šleháním přestat. Poté do mísy přidejte zakysanou smetanu a vše promíchejte stěrkou.

Hladkou mouku prosejte do směsi a promíchejte, nakonec přidejte i jedlou sodu. Nyní těsto rozdělte na tři stejné části a každou nalijte do jiné misky.

Do první přidejte kakaový prášek, do druhé mák a do třetí rozinky. Všechny tři zvlášť promíchejte. Do těsta s kakaovým práškem přidejte jako bonus ještě jednu lžíci zakysané smetany, aby nebylo až tak moc husté.

Dezert není moc těžký na přípravu

Na upečení vám bude stačit obyčejný plech. Vyložte ho pečicím papírem a nalijte na něj rozdělené tři části těsta tak, aby tvořily tři dlouho pláty. Dejte plech do trouby předehřáté na 160 stupňů a pečte těsto cca 15 minut. Poté ho vytáhněte z trouby a nechejte pět minut vychladnout. Mezitím se vrhněte na přípravu krému. Do misky dejte zakysanou smetanu a moučkový cukr.

Obojí společně vyšlehejte a poté do směsi zašlehejte i kyselinu citronovou. Těsto rozřízněte na tři části a odřežte z něj okraje. Všechny je potřete krémem a naskládejte je na sebe, poté je na sobě potřete i ze všech stran. Z odříznutých okrajů těsta udělejte drobenku a tou zasypejte dezert ze všech stran. Hotový dezert nechejte ještě na půl hodiny odpočinout a poté ho můžete podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*