Švagrová vždy zaválí s tímto KARAMELOVÝM dezertem, který se jen tak nevidí! Snědený je ve stejnou minutu, kdy ho vytáhnete z trouby

Každý jednou za čas dostane chuť na po domácky udělaný dezert a pokud tato chvíle přišla i na vás, není vůbec nač váhat. Vyzkoušejte karamelový dezert. 

Očekáváte v nejbližší době nějakou tu oslavu a nevíte, co byste na ni udělali? Nebo k vám má přijít důležitá návštěva a nejste si jisti, čím je dobré je pohostit? Tak jako tak, s tímto dezertem uděláte parádu kdykoliv a za každé situace. Rozhodně zachutná každému, kdo jej zkusí a navíc ani není zas tak drahý, co se surovin týče.

Ingredience a postup přípravy dezertu

Budete potřebovat:

  • Tři sta mililitrů plnotučného mléka
  • Jedno vejce
  • Tři sta gramů hladké mouky
  • Deset gramů prášku do pečiva
  • Tři sta gramů jemného karamelu
  • Třicet gramů kvalitního másla
  • Metličku
  • Větší mísu
  • Síto
  • Potravinovou fólii
  • Rostlinný olej
  • Hlubší pánev
  • Zapékací mísu na tvarování dezertu
Fotografie: Pixabay

Vezměte si větší mísu a rozklepněte do ní vejce, přidejte špetku soli a zalijte mlékem, jež bude mít pokojovou teplotu. Vše dohromady důkladně promíchejte metličkou. Poté si vezměte síto a přes něj do těsta prosejte mouku a prášek do pečiva. Tímto krokem zabráníte, aby se vám v těstě dělaly zbytečné hrudky. Nyní mísu zabalte do potravinové fólie a nechejte odležet na cca půl hodiny.

Fotografie: Freepik

Lahodný recept zvládnete levou zadní

Do hlubší pánve nalijte dostatečné množství oleje a rozehřejte jej na sporáku. Nyní si vezměte lžíci s dírami a postupně do ní lijte části těsta. V momentě, kdy se na lžíci nachází těsto, ji okamžitě ponořte do rozehřátého oleje a smažte. Poté zvedněte nad pánev a počkejte, než přebytečné kapky oleje odkapou. Odložte daný kousek usmaženého těsta na papírovou utěrku a poté přendejte do větší zapékací mísy.

Tam postupně všechno těsto vytvarujte do dezertové podoby. Nyní si vezměte jinou nádobu a do té umístěte na kostičky nakrájené máslo. Rozpusťte jej spolu s karamelem a promíchejte, dokud se nespojí. Rozpuštěnou směsí zalijte celý dezert v zapékací míse a máte hotovo. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]