Nejlepší recept z jednoho pekáče všech dob! Vepřová plec s bramborem dostane i náročného strávníka

Tento lahodný recept je svou jednoduchostí skvělým pomocníkem, když nevíte co udělat k obědu. I tak ale dokáže svou chutí překvapit.

Jednoduché pokrmy, jako je tento, lidé začali v posledních dobách stále více vyhledávat. Dělat něco složitého vám zabere totiž spousta času a krom toho jednotlivé ingredience vás mohou vyjít také pěkně draho. Naštěstí však existují takové recepty, díky kterým vytvoříte tak chutné jídlo, že byste to dle jejich jednoduchosti v životě neřekli. Podívejte se tak na tuto lahodnou vepřovou plec s bramborem, která vás jistě svou jedinečností uchvátí.

Recept na lahodnou plec

Ještě než přejdete k receptu, je dobré vědět, že dle libosti jej můžete sami upravovat. Pokud máte rádi maso jinak zpracované, rozhodně se nebojte použít fantazii a udělejte si pokrm jaký jen chcete. To samé platí například i s časem pečení. Každá trouba je jiná a samozřejmě každý má rád plec jinak upečenou, takže opět si můžete dělat to, co vy chcete. Než se vrhnete do kuchyně, ujistěte se, že máte následující ingredience:

  • čerstvé brambory
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • pepř
  • cibule

  • rajčata
  • libová vepřová plec
  • červená paprika
  • mouka
Fotografie: Pexels

Jednoduchý postup

  • Brambory nakrájené na silnější plátky vložte do naolejovaného pekáče, osolte a opepřete je. Nakrájejte cibuli a rajčata na kroužky a vložte je na brambory.
  • Nyní si připravte a omyjte vepřovou plec, kterou nakrájejte na větší kousky (nebo dle libosti).
  • Vezměte misku, do které nasypte mouku spolu s červenou paprikou, abyste vytvořili směs na maso.
  • Plec osolte a obalte ve vytvořené směsi a následně jej předsmažte na pánvi.
  • Osmažené maso nyní položte na brambory, obalte pekáč z vrchu alobalem a vložte pokrm do trouby nastavené na 220 stupňů.
  • Po hodině až hodině a půl pečení by mělo být maso i brambory krásně měkké.
  • Ještě než se pustíte do servírování, sundejte alobal a nechte ještě půl hodiny v troubě, aby mohl pokrm dostat tu správnou šťávu.
  • Dobrou chuť, můžete podávat!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]