Jakmile vyzkoušíte tuto holandskou sekanou, nebudete chtít už nikdy připravovat jinou. Ověřený recept od řezníka

Sekaná se vždy ukazuje jako dobrý nápad, protože je šťavnatá, dobrá i za studena a především jednoduchá na přípravu. Tak si ji připravte.

Pokud máte doma mleté maso a tak nějak nevíte, co si z něj připravit, rozhodně nepřehlédněte tento recept na sekanou. Je totiž dost možné, že lepší sekanou jste nikdy nejedli. Do toho je velmi jednoduchá na přípravu, takže ji zvládne připravit naprosto každý. No, tak na nic nečekejte a pusťte se do její přípravy. Opravdu to totiž stojí za to.

Co budete potřebovat

  • 1 kg mletého masa
  • 250 ml mléka
  • dle chuti sůl a pepř
  • půl lžičky koriandru
  • 150 g tvrdého sýra
  • 2 polévkové lžíce strouhanky
  • bobkový list
  • dle potřeby slunečnicový olej
  • 180 g chleba
  • dle chuti muškátový oříšek
  • 30 g jarní cibulky
  • 3 vejce
  • 50 ml vody
  • cibule

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si chléb nakrájejte na kostičky. Poté je zalijte mlékem. Postupným mícháním tyto kousky chleba změňte na kaši. Jarní cibulku si omyjte a nakrájejte ji nadrobno. Tvrdý sýr si nastrouhejte na jemném struhadle a přidejte ho zároveň s jarní cibulkou do chlebové kaše. Přidejte sůl, pepř, muškátový oříšek a mletý koriandr a pořádně zamíchejte. V samostatné misce rozšlehejte vejce a přidejte k němu strouhanku a mleté maso. Promíchejte.

Cibuli si očistěte a nakrájejte ji na čtvrtky. Na dno formy vymazané slunečnicovým olejem cibuli rozprostřete. Mokrýma rukama udělejte z mletého masa dva válečky a dejte je na plech. Nyní si do pekáče nalijte vodu a přidejte kuličky pepře s bobkovým listem. Dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 60 minut. No a po dopečení můžete podávat například s bramborovou kaší. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*