Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druh masa, které si lidé připravují nejčastěji. Pokud jej milujete vy, ale dochází vám způsoby, jak jej chystat, vyzkoušejte si tuto majonézovou marinádu.
V mnoha domácnostech se častokrát k obědu nebo k večeři připravuje kuřecí maso. To je způsobeno hlavně tím, že je kuřecí maso zdravé, dietní a člověku doplní vcelku dostatek bílkovin do těla. Kuřecí maso lze připravovat několika způsoby, a právě díky tomu si jej lidé hodně oblíbili. Pokud jej milujete i vy, vyzkoušejte si jej s majonézovou marinádou.
Suroviny na majonézovou marinádu
Abyste si doma mohli připravit toto jídlo, budete potřebovat následující suroviny:
- 450 g kuřecí prsa
- 1,5 polévkové lžíce sójové omáčky
- 1 ks cibule
- 1 ks vejce
- 400 g žampiony
- 3 ks stroužek česneku
- 200 ml 20% smetany
- 1 čajová lžička koření chmeli
- 3 polévkové lžíce mouky
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 2,5 polévkové lžíce majonézy
- 1 čajová lžička hořčice
Připravte si marinádu v misce
Abyste si mohli tuto marinádu připravit, nachystejte si misku, do které budete dávat suroviny, z nichž vznikne marináda. Do misky tedy dejte majonézu, hořčici, mletou papriku, koření chmeli a sójovou omáčku. Následně vše promíchejte a poté do misky přidejte prolisovaný česnek, vejce a opět vše důkladně zamíchejte, aby byla marináda hezky jemná a bez hrudek.
Připravte si kuřecí maso
Jakmile budete mít hezky umíchanou marinádu, můžete jí dát zatím bokem a vrhněte se do přípravy kuřecího. To stačí vyndat z obalu, omýt pod tekoucí vodou, a poté ho nakrájet buď na kousky, nebo na nudličky. Záleží pouze na vašich preferencích. Tyto kousky následně dejte všechny do marinády, vše promíchejte a misku s marinádou a masem vložte na několik hodin do lednice.
Dodělejte marinádu a připravte si pánev
Až uběhne několik hodin, kdy se maso marinovalo, můžete jej vyndat z lednice. Do této směsi ještě přidejte mouku a vše promíchejte. Následně sáhněte po vhodné pánvi, rozehřejte na ní olej a postupně do pánve vkládejte kuřecí kousky s marinádou. Maso osmažte z obou stran hezky dozlatova.
V druhé pánvi připravte zeleninu s omáčkou
Do druhé pánve dejte orestovat cibuli společně s nakrájenými žampiony. Jakmile si všimnete, že houby už pustily veškerou vodu, můžete do pánve přilít smetanu. Nic nemíchejte a místo toho položte na tyto suroviny již osmažené kuřecí kousky. Pánev přikryjte pokličkou a počkejte, než se smetana vypaří. Jakmile budete mít hotovo, můžete pokrm rovnou podávat.
Napište komentář