Skvělé houbové placičky. Budou je milovat vegetariáni i masožrouti

Nemusí být jenom masové, jak je dnes zná většina. Zkuste vegetariánskou verzi. Jsou jimi chutné houbové placičky, které si zamilujete. A to hned z několika důvodů. Jsou zdravé, jsou snadné na přípravu a také jsou levné. To hlavně proto, že houby si můžete nasbírat v lese. A to v libovolném množství. A těch pár dalších ingrediencí, ty vyjdou skutečně jenom na pár korun.

Co budete na houbové placičky potřebovat?

Hlavní ingrediencí jsou pochopitelně houby. Je ale nutné přidat ještě několik dalších, aby bylo docíleno dokonalého a chutného výsledku. Společně se tedy podíváme na vše, co bude třeba:

  • 1 kg hub
  • 2 cibule
  • 4 vejce
  • 4 lžíce mouky
  • Sůl a pepř
  • Trocha oleje

Začněte přípravou hub

Pokud se jedná o houby kupované, jsou často nejenom očištěné, ale i předvařené. Pokud máte ty, které jste přinesli z lesa, je třeba je nejprve očistit, nakrájet na menší kousky a potom je třeba je uvařit ve slané vodě. Když je máte připraveny, nechte je vystydnout a poté je pomocí cutteru nebo mixéru rozsekejte na menší kousky, díky kterým se vám budou placičky mnohem lépe tvarovat.

Připravte směs

K houbám, které už máte nachystané a nasekané v míse můžete přidat všechny ostatní ingredience. Tedy najemno nakrájenou cibuli, mouku, vejce a také sůl a pepř. Klidně lze přidat i oblíbenou bylinku. Následně vše důkladně promíchejte, aby se ingredience a také jednotlivé chutě propojily.

Vytvořte placičky a dejte je na pánev

Nyní už poslední fáze. Když máte směs na houbové placičky připravenou, můžete začít s jejich tvorbou. Postup je celkem jednoduchý. Namočte si ruce, aby se vám směs nelepila a v dlaních vytvářejte přiměřeně velké placičky. Ty následně přemísťujte na pánev s horkým olejem, kde je smažte z obou stran. Pokud hledáte zdravější variantu přípravy, je samozřejmě možné připravit je také v troubě. V tomto případě je doporučujeme na závěr ještě obalit v mouce.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]