Tento čokoládový dort vás naprosto překvapí svojí dokonalou chutí. Uvnitř totiž dřímá překvapení k nezaplacení

Tento dort můžete připravit jak na nějakou oslavu, tak dokonce i někomu jako dárek. Je opravdu jednoduchý a také lahodný.

Snad neexistuje člověk, který by nemiloval čokoládu. A čokoládové dorty patří k těm nejoblíbenějším vůbec. Jenže se může zdát, že udělat takový čokoládový dort je velmi náročné a vy sami ho zvládnout nemůžete. Ale opak je pravdou. Tento recept je totiž tak jednoduchý, že ho zvládne úplně každý. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

Korpus

  • 4 vejce
  • 120 g cukru
  • 80 g řeckého jogurtu
  • 100 ml oleje
  • 175 g mouky
  • 55 g kakaového prášku
  • 2,5 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

Krém

  • 400 g smetanového sýra
  • 100 g řeckého jogurtu
  • 55 g kakaového prášku
  • 250 g kondenzovaného mléka

Na sirup

  • 100 ml vody
  • 50 g cukru
  • 20 ml koňaku

Čokoláda

  • 100 g hořké čokolády
  • 40 ml mléka
  • 60 g másla

Je to velmi jednoduché

Nejprve si připravte těsto. Do hluboké mísy dejte vejce, cukr, řecký jogurt, slunečnicový olej a špetku soli. Šlehejte mixérem po dobu asi 4 minut, dokud vám nevznikne homogenní směs. Nyní přidejte prosátou mouku spolu s práškem do pečiva a kakaem. Velmi dobře promíchejte stěrkou, dokud nezískáte těsto bez hrudek. Těsto si přendejte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřete.

Piškot pečte 12-15 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů. To, jestli je hotový, můžete poznat pomocí špejle. Překlopte na jiný pečicí papír a oddělte od papíru, na kterém jste pekli. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Poté zarovnejte okraje piškotu a nakrájejte ho na 3 stejné vršky.

Zvládne to každý

Nyní si smíchejte sirup. Nejprve smíchejte vodu s cukrem. Sirup vařte, dokud se v něm cukr úplně nerozpustí. Nechte úplně vychladnout a poté ho smíchejte s nějakým vaším oblíbeným koňakem. A nakonec si ještě připravte krém. Do hluboké mísy si dejte smetanový sýr, řecký jogurt, kakaový prášek a kondenzované mléko. Nejprve promíchejte lžící, aby se kakaový prášek namočil.

Poté smetanu šlehejte mixérem několik minut, dokud nebude hladká a dokonale vyšlehaná. A můžete začít sestavovat dort. Na první vrstvu nakapejte třetinou připraveného sirupu. Poté na ni rovnoměrně rozetřete klidně polovinu krému. Položte druhý vršek na první vrstvu krému a podobně sirupujte. Jeho povrch rozetřeme zbytkem krému a asi 3 lžíce si ho nechte na ozdobu dortu.

A máte hotovo

Položte třetí vršek na dort a dejte na něj zbývající sirup. Okraje dortu zarovnejte odloženým krémem, poté okraje zakryjte pečicím papírem. A nyní si připravte polevu. Klasicky si rozpusťte čokoládu a máslo s mlékem. Tuto polevu rozetřete po povrchu dortu. Dort dejte aspoň na dvě hodiny do lednice, dokud úplně neztuhne. A můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*