Z jablek už nedělám nic jiného než koláč od strejdy pekaře: Prozradil mi nejlepší recept jeho podniku

koláč bez pečení

Jablečný koláč patří mezi velmi oblíbené dezerty prakticky po celém světě. S pomocí tohoto jednoduchého receptu jej dokážete udělat za pár minut a nemusíte zapínat troubu.

Spousta lidí se jistě setkala se situací, kdy hosté dorazili na oslavu či pouhou odpolední kávu o něco dříve. Dezert, který měl sloužit jako sladký pokrm právě pro toto odpoledne, tak ještě nemáte hotový a návštěva už je u vás. Díky tomuto jednoduchému receptu však vytvoříte jablečný koláč velmi rychle a nemusíte jej ani péct, takže hosty pohostíte během několika minut.

Co budete potřebovat

  • 2 vejce
  • 4 polévkové lžíce cukru
  • špetku soli
  • 3 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 160 g mouky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 400 g jablek
  • 10 g másla

Těsto

Připravte si těsto

Vezměte si dostatečně velkou mísu, ve které smíchejte vejce, sůl a cukr. Pomocí mixéru tyto ingredience vyšlehejte, dokud se vám cukr se solí úplně nerozpustí. Následně do směsi přilijte zakysanou smetanu s rostlinným olejem a vše společně promíchejte. Poté do směsi přidejte prášek do pečiva s moukou a uhněťte vláčné těsto.

Těsto s jablky

tvarohové koláče

Lahodné tvarohové koláče podle receptu z pohádky: Jsou měkké jako obláček a připravíte je do 10 minut

Zpracujte veškerá jablka

Jablka si opláchněte vodou a nakrájejte na malé kousky. Samozřejmě je zbavte veškerých semínek, stopek a dalších věcí, které do koláče nepatří. Následně jablka vložte do vytvořeného těsta a opět vše společně promíchejte. Vezměte si nějakou větší pánev a celou jí vymažte máslem. Nyní máte vše připravené na to, abyste tento jednoduchý koláč dokončili.

Koláč

Koláč na pánvi upečte

Pánev zapněte na střední plamen a nalijte do ní těsto. Poté jí přikryjte pokličkou a koláč pečte přibližně 25 minut. Pak pokličku odklopte a na vršek koláče položte pečící papír. Následně koláč otočte, pánev znovu přikryjte pokličkou a opékejte ještě 10 minut. Po uplynutí této doby můžete koláč z pánve vyjmout a dát na talíř. Posypejte ho moučkovým cukrem se skořicí a můžete ho servírovat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*