Jablečný koláč patří mezi velmi oblíbené dezerty prakticky po celém světě. S pomocí tohoto jednoduchého receptu jej dokážete udělat za pár minut a nemusíte zapínat troubu.
Spousta lidí se jistě setkala se situací, kdy hosté dorazili na oslavu či pouhou odpolední kávu o něco dříve. Dezert, který měl sloužit jako sladký pokrm právě pro toto odpoledne, tak ještě nemáte hotový a návštěva už je u vás. Díky tomuto jednoduchému receptu však vytvoříte jablečný koláč velmi rychle a nemusíte jej ani péct, takže hosty pohostíte během několika minut.
Co budete potřebovat
- 2 vejce
- 4 polévkové lžíce cukru
- špetku soli
- 3 polévkové lžíce zakysané smetany
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 160 g mouky
- 10 g prášku do pečiva
- 400 g jablek
- 10 g másla
Připravte si těsto
Vezměte si dostatečně velkou mísu, ve které smíchejte vejce, sůl a cukr. Pomocí mixéru tyto ingredience vyšlehejte, dokud se vám cukr se solí úplně nerozpustí. Následně do směsi přilijte zakysanou smetanu s rostlinným olejem a vše společně promíchejte. Poté do směsi přidejte prášek do pečiva s moukou a uhněťte vláčné těsto.
Lahodné tvarohové koláče podle receptu z pohádky: Jsou měkké jako obláček a připravíte je do 10 minut
Zpracujte veškerá jablka
Jablka si opláchněte vodou a nakrájejte na malé kousky. Samozřejmě je zbavte veškerých semínek, stopek a dalších věcí, které do koláče nepatří. Následně jablka vložte do vytvořeného těsta a opět vše společně promíchejte. Vezměte si nějakou větší pánev a celou jí vymažte máslem. Nyní máte vše připravené na to, abyste tento jednoduchý koláč dokončili.
Koláč na pánvi upečte
Pánev zapněte na střední plamen a nalijte do ní těsto. Poté jí přikryjte pokličkou a koláč pečte přibližně 25 minut. Pak pokličku odklopte a na vršek koláče položte pečící papír. Následně koláč otočte, pánev znovu přikryjte pokličkou a opékejte ještě 10 minut. Po uplynutí této doby můžete koláč z pánve vyjmout a dát na talíř. Posypejte ho moučkovým cukrem se skořicí a můžete ho servírovat.
Napište komentář