Nejjednodušší recept na pusinky: Budete překvapeni, jak snadné to je! Chutnají jako od cukráře

Pusinky jsou velice oblíbenou sladkostí. Na jejich přípravu lze navíc využít zbylé vaječné bílky, které jste nepotřebovali při pečení jiných dezertů.

Když se do sladké pusinky zakousnete, jemně to křupne a na jazyku se vám začne rozplývat lehké bílkové těsto. Připravit je není vůbec složité. Stačí mít k dispozici vaječné bílky a trochu času nazbyt, abyste mohli udělat jemné a nadýchané těsto. Následující recept vás povede krok za krokem.

Suroviny na přípravu sněhových pusinek

  • 2 vaječné bílky, asi 70 g
  • 140 g moučkového cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • špetka soli

Postup přípravy

  • Vaječné bílky dejte do hlubší mísy a metlou na šlehání nebo mixérem je našlehejte do tuhého sněhu. Hlubší mísa je potřebná proto, aby vám při šlehání bílky nestříkaly mimo ni.
  • Během šlehání bílků přidejte do nich špetku soli a postupně zašlehávejte moučkový cukr. Měli byste přidat na rychlosti šlehání. Nakonec přidáte šťávu z citronu, která dodá šlehané směsi krásně lesklou bílou barvu. Že je těsto na sněhové pusinky správně ušleháno, poznáte snadno. Pokud ho naberete lžičkou, měla by se na něm vytvořit pevná špička, která neklapne.

  • Jakmile máte hmotu ušlehanou do tuha, dejte ji do cukrářského sáčku. Na plech položíte pečicí papír a na něho budete pomocí cukrářského sáčku tvořit sněhové pusinky. Neměly by být příliš velké.
  • Troubu předehřejete na 100 °C a dáte do nich sněhové pusinky péct. Bude to trvat asi 50 až 90 minut podle jejich velikosti. Spíše než o pečení se jedná o jejich vysoušení.

  • Správně upečenou pusinku poznáte podle toho, že ji přelomíte na polovinu a uvnitř bude suchá.
  • Hotové pusinky necháte vychladnout a pak je můžete skladovat v uzavřené nádobě. Mají celkem dlouhou trvanlivost, takže si je můžete udělat i do zásoby a postupně pojídat ke kávě nebo jen tak na chuť, když vás honí mlsná.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*