Smažený toastový chléb s náplní – nebudete věřit tomu, jak je to dobré

Fotografie: Pexels

Neztrácejte čas mačkáním, tvarováním a hnětením. Hotový a křupavý chléb je někdy mnohem lepší, než si s děláním těsta kazit den.

Jedna z věcí, která nás většinou od pečení zastaví je, udělat pracné těsto. I někteří kuchaři se bojí ho dělat, protože udělat dobré těsto je někdy opravdu oříšek. Pokud se bojíte, že těsto bude bez chuti, nenakyne, a nebo bude vevnitř syrové, není nic jednoduššího, než použít kupovaný hotový chléb. Ale ne obyčejný chléb, nýbrž toastový chléb. Všimli jste si někdy, jakou má strukturu? Je ideální pro vyvalování i vykrajování, a krásně vám nahradí těsto pro tento recept.

Co budete potřebovat

  • 4 brambory
  • 1 lžička soli
  • 20g másla
  • 0,5 lžičky pepře
  • 8 plátků toastového chleba
  • 2 vejce
  • dle chuti koriandr a slunečnicový olej
Fotografie: Pexels

A můžete jít vařit

Brambory si oloupejte, nakrájejte na plátky a vařte ve vroucí vodě až do úplného změknutí. Brambory rozmačkejte společně s máslem, bylinkami a kořením. Pokud máte rádi česnek, můžete si ho tam přidat. To stejné platí pro všechno ostatní koření.

Z jednotlivých plátků chleba odřízněte kůrku. Kůrky nevyhazujte, ale udělejte si z nich strouhanku. Kousky chleba vyválejte válečkem do tenkých plátků. Teď budete potřebovat trochu vody, abyste si z plátků chleba udělali kapsy.

Fotografie: Pexels

Namočte si plátek do vody, doslova, na 2 sekundy maximálně. Do středu dejte náplň a všechny rohy slepte dohromady. Vytvoří se vám něco jako kapsa. Trochu stlačte, abyste získali správný tvar. Chleby obalte ve vajíčku a pak ve strouhance a smažte na rozpáleném oleji na pánvi, dokud nebudou chleby hotové.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]