Správná kuřecí polévka nejenom chutná, ale i prospívá zdraví

Správná kuřecí polévka je nejenom skvělým před-jídlem, ale je také prospěšná našemu zdraví. Ukážeme vám, jak si připravit tu nejlepší. A nezapomeneme zmínit ani to, jak vám může její pravidelná konzumace prospět. Výhod má více než dost.

Kuřecí polévka funguje více než cokoliv jiného

Proč právě kuřecí polévka? Jelikož je tekutinou, která pomáhá hydrataci vašeho těla. Je také horkou tekutinou, a tak pomáhá, když se potřebujete zahřát, nebo vypotit při nemoci. Jsou v ní navíc obsaženy vitamíny, minerály a další látky z masa a zeleniny, což jsou její hlavní složky. Také je skvělou volnou třeba v případě kocoviny, kdy vás dobrý kuřecí vývar postaví na nohy lépe než cokoliv jiného. Už víte, proč si ji uvařit?

Ingrediencí stačí jenom pár

Podíváme se na kuřecí vývar, kde se vaří také droby. Pokud byste je náhodou v polévce neměli, není to nutné a můžete je nahradit klasickým masem. Potřebovat budete:

  • 1 kg kuřecích krků
  • 500 g kuřecích žaludků
  • 3,5 litru vody
  • 4 mrkve
  • 3 petržele
  • ½ celeru
  • 2 lžičky sušené petrželky
  • 7 hřebíčků
  • 1 cibule se slupkou
  • Sůl a pepř na dochucení

Všechno do hrnce

Postup přípravy je snadný. Maso omyjte, očistěte a vložte do hrnce. A to stejné platí o zelenině, která by měla skončit v hrnci. Jediné, co do něho dáte až na konci, je sušená petrželka, sůl a pepř. Jde o věci na dochucení. Když jsou ingredience v hrnci, tak svůj základ na polévku zalijete studenou vodou.

Přiveďte k varu a vařte

Nyní už stačí jenom přivést vodu k varu. Když se váš kuřecí vývar začne vařit, je třeba stáhnout plamen, aby se voda vařila opravdu jenom pozvolna. Pokud se na povrchu objeví pěna, tak ji postupně sbírejte. Aby byla kuřecí polévka dobrá a silná, doporučujeme vařit okolo 3 hodin.

Dokončete polévku

Když je vývar hotový, přes cedník ho nalijte do jiného hrnce. Následně přidejte petrželku a dochuťte solí a pepřem. Co dále využijete, to je i zelenina, kterou nakrájejte a přidejte do hrnce s vývarem. Dále oberte maso z kuřecích krků a na kousky nakrájejte i kuřecí žaludky. A tím je kuřecí polévka hotová. V případě zájmu se do ní dají zavařit také nudle.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]