Starý ručník rozhodně není na vyhození. Dá se z něho vytvořit originální rohožka

Ano, ve většině případů se rohožka kupuje. Pokud však doma máte starý ručník, můžete si ji snadno vyrobit. Bude nejenom podle vašich představ, ale také nebudete vytvářet odpad a ukážete, že recyklace může klidně probíhat i v domácích podmínkách. Tento návod vám ukáže, jak dát ručníkům druhý život.

Stačí jenom ručníky a nůžky

Pokud máte plnou skříň ručníků, které už nepoužíváte, je celkem škoda je vyhodit a dále nepoužít. Hlavně z toho důvodu, že vytváříte další zbytečný odpad, ale je to také z toho důvodu, že když už jste do nich investovali peníze, tak je dobré používat je co možná nejdéle. Pokud už nejsou vhodné k tomu, abyste se do nich utírali, tak můžete zkusit jinou metodu. Může z nich vzniknout dokonalá rohožka. Potřebovat k ní nebudete nic zvláštního, jenom ony staré ručníky a nůžky. Až uvidíte výsledek, budete zírat co se dá z něčeho tako obyčejného jako je ručník vytvořit.

Vezměte ručníky a stříhejte

Je na vás, kolik jich máte a v jakých jsou barvách. Pamatujte však na to, že čím více barev a možností, tím zajímavější bude i výsledná rohožka. Jednotlivé ručníky si tedy vezměte a začnete je pomocí nůžek jednoduše stříhat na pokud možno stejné pruhy. Jakmile je máte, už jste připraveni k druhé fázi, na konci které bude to, co tolik očekávejte.

Stačí uplést a máte hotovo

Máte nastříháno? Pokud ano, tak už stačí jenom několik jednoduchých kroků. Jak můžete vidět na samotném videu, začnete tím, že jednotlivé konce spojíte a potom už jen postupně pletete dohromady. A co je výsledkem? Nejprve to je jeden dlouhý pestrobarevný had, který ještě nevypadá jako rohožka, která z něho má vzniknout. Když ale budete postupovat dále podle video návodu a správně ho zapletete, tak si buďte jisti, že výsledkem bude přesně to, co očekáváte. A jaké jsou výhody? Dokonalý vzhled, jednoduchost, nulová cena a také dnes tolik populární ochrana přírody.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]