Šťavnatá kuřecí prsa? Zkuste zapečená se zeleninou. Připravují se prakticky sama!

Rozhodli jsme se pro vás najít neobyčejný recept na kuřecí prsa, a tento nás opravdu zaujal. Podívejte se proč. Při přípravě kuřecích prsou se často stává, že výsledek našeho snažení je poněkud suchý. My jsme však našli opravdu skvělý recept a rádi se o něj s vámi podělíme! Zároveň je to recept velmi jednoduchý na přípravu. Jdeme na to!

Nachystáme si ingredience

Naše kulinářské mistrovské dílo bude také aromatické. Na kuřecí prsa zkrátka neexistuje lepší recept, než je právě tento. Nejprve se pojďme podívat na to, jaké ingredience je potřeba si na přípravu jídla nachystat:

  • Kuřecí prsa 500 g
  • 2 mrkve a 1 cibuli
  • 2 až 3 brambory
  • Rostlinný olej a sůl
  • 1 vejce
  • Mletý černý pepř a sezamová semínka

Tvoříme kulinářský zázrak

Nejprve je potřeba kuřecí prsa omýt a nakrájet ostrým nožem na tenounké plátky. Každý plátek rovnoměrně osolíme a opepříme. Dále musíme očistit, umýt a loupat mrkev, cibuli a brambory. Cibuli přitom nakrájejte na kostičky a mrkev a brambory na tenké plátky. Rozehřejeme si pánev, na které osmažíme cibuli a mrkev s malým množstvím oleje. Brambory pečeme vedle na suché pánvi.

Nyní vše přichystáme do trouby. Vezměte plech a potřete jej olejem. V misce rozklepněte vajíčko a rozšlehejte vidličkou.  Na plech rozmístěte plátky kuřecích prsou a namažte je rozšlehaným vejcem. Následně na kuřecí prsa naložte smaženou zeleninu z pánve. Ponechejte si okraje aspoň 1 centimetr, aby vám zelenina nepřepadávala. Na zeleninu naložte další vrstvu kuřecích prsou a postup a vrstvení můžete opakovat, dokud máte ingredience. Poslední vrstva budou ale vždy kuřecí prsa, která pomažte vejcem a posypte sezamovými semínky.

Vše vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 stupňů po dobu 30 až 40 minut. V závěru pečte 10 minut na 220 stupňů. Dle potřeby můžete toto šťavnaté kuřátko ozdobit také zeleninou. Dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]