Mleté maso je oblíbenou surovinou v českých kuchyních. Jeho příprava je snadná a chutná také dětem, které jinak masu příliš neholdují.
Dochází vám nápady a vy si lámete hlavu s tím, co připravit jako originální oběd dětem nebo manželovi nebo uvažujete, čím byste mohli překvapit svou návštěvu? Pak byste určitě měli vyzkoušet roládu z mletého masa ve slaninovém kabátku, která je velice snadná a zvládne ji i člověk vařením nepolíbený. Připravili jsme vám skvělý recept, díky kterému budete před svou rodinou a známými za hvězdu.
Budete potřebovat následující ingredience
- 1 kg mletého masa
- 100 g cibule
- 3 g koření na maso (oblíbeného)
- 3 g granulovaného česneku nebo dva stroužky čerstvého
- 1 lžička soli
- 50 g strouhanky
- 100 g plátků šunky
- 100 g plátků sýra
- 150 g plátků slaniny
Způsob přípravy receptu
Maso a cibuli nakrájíme na kousky a ty pak propasírujeme mlýnkem na maso. Případně si můžete práci ulehčit a koupit si již mleté maso. Pak stačí přidat najemno nakrájenou cibuli. Vzniklou směs dáte do mísy a přidáte koření na maso, česnek, sůl, vejce. Vše pořádně promíchejte, aby se směs propojila a přidejte strouhanku.
Vezměte si potravinářskou folii, kterou si rozprostřete tak, abyste na ni mohli rozložit masovou směs. Vytvarujte obdélník o tloušťce asi 7-10 cm.
Na maso poté pokládejte plátky šunky a poté na ně stejně rozložte také plátky sýra. Následně maso zaviňte jako roládu a nechte na chvíli odpočinout v chladničce.
Mezitím, co bude roláda odpočívat si vezměte si zapékací místu, do které vyskládáte plátky slaniny. Roládu poté opatrně položte na připravenou peřinku ze slaniny a její konce zakryjeme dalším jedním plátkem slaniny.
Předehřejte si troubu na 200 stupňů Celsia a jakmile bude teplota dostatečná, vložte zapékací misku s roládou do trouby a pečte asi jednu hodinu. Po upečení roládu servírujte nakrájenou na plátky o šířce zhruba dvou centimetrů. Můžete podávat s jakoukoliv oblíbenou přílohou jako hlavní jídlo. Skvěle se k roládě hodí třeba bramborová kaše. Dá se ale konzumovat také zastudena. Přejeme Vám dobrou chuť!