Šťavnaté a křehké vepřové kotlety v trojobalu. Základem je dobrá marináda

Získat šťavnaté a křehké vepřové kotlety je snem každé hospodyňky. Někdy však může maso dopadnout jako podrážka. Ovšem s dobrou marinádou získáte kýžený výsledek.

Pokud milujete vepřové kotlety na všechny možné způsoby, máme pro vás další tip, jak si je připravit. Každý z nás v receptech hledá základní věci, jako je rychlost, jednoduchost a obsahuje-li maso, tak šťavnatost. V níže uvedeném receptu na vepřové kotlety najdete všechny parametry. Věřte, že rodina i návštěva vás budou bombardovat komplimenty, až jim hotové jídlo naservírujete.

Suroviny na přípravu vepřových kotlet

Aby bylo maso po upečení nebo smažení šťavnaté, je důležité jej dostatečně dlouho marinovat. V tomto případě použijeme pro někoho možná trochu netradiční suroviny, ale věřte, že výsledek oceníte nejen vy, ale i rodina a hosté. Maso nejprve marinujte v mléce s cibulí a česnekem. Poté osmažte v trojobalu do zlatavé a křupavé kůrčičky.

  • 700 g vepřových kotlet
  • 300 ml mléka
  • 2 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl a pepř
  • 2 vejce
  • Strouhanka
  • Pšeničná mouka

Postup pro přípravu vepřových kotlet

Jak už jsme zmínili, je důležité maso dostatečně dlouho nechat marinovat. Proto se nejdříve pustíme do přípravy marinády. Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nasekejte na tenké proužky, česnek protlačte lisem. Obě suroviny vhoďte do větší mísy, nejlépe skleněné, a zalijte mlékem. Přidejte špetku soli a trochu černého pepře. Důkladně promíchejte. Před vložením do marinády vepřové maso pečlivě omyjte v čisté vodě a nakrájejte na porce. Trochu poklepejte a ponořte do marinády.

Misku zakryjte potravinářskou fólií a umístěte do lednice. Maso by se mělo marinovat alespoň 1 hodinu, aby dobře změklo a získalo ve výsledku lahodnou chuť a šťavnatou konzistenci. Mezitím si připravte ingredience na trojobal. Vyšlehejte v misce 2 slepičí vejce společně s 50 ml mléka. Nejlépe použijte stejné, ve kterém se maso marinovalo. Vedle na samostatné talíře nasypte na první pšeničnou mouku a na druhý strouhanku.

Po uplynutí potřebné doby maso vyjměte z lednice a každý kousek obalte nejdříve v pšeničné mouce, pak ve vejcích s mlékem, a nakonec ve strouhance. Na pánev nalijte dostatečné množství rostlinného oleje na smažení a až bude tuk rozpálený, vložte obalené vepřové kotlety. V tomto případě je důležité maso nesmažit příliš dlouho, aby nebylo jako podrážka. Jakmile získáte zlatavou krustu, vyjměte jej. Podávat můžete s bramborem, salátkem nebo s kaší.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]