Každý jednou za čas dostane chuť na po domácky udělaný dezert a pokud tato chvíle přišla i na vás, není vůbec nač váhat. Vyzkoušejte karamelový dezert.
Očekáváte v nejbližší době nějakou tu oslavu a nevíte, co byste na ni udělali? Nebo k vám má přijít důležitá návštěva a nejste si jisti, čím je dobré je pohostit? Tak jako tak, s tímto dezertem uděláte parádu kdykoliv a za každé situace. Rozhodně zachutná každému, kdo jej zkusí a navíc ani není zas tak drahý, co se surovin týče.
Ingredience a postup přípravy dezertu
Budete potřebovat:
- Tři sta mililitrů plnotučného mléka
- Jedno vejce
- Tři sta gramů hladké mouky
- Deset gramů prášku do pečiva
- Tři sta gramů jemného karamelu
- Třicet gramů kvalitního másla
- Metličku
- Větší mísu
- Síto
- Potravinovou fólii
- Rostlinný olej
- Hlubší pánev
- Zapékací mísu na tvarování dezertu
Vezměte si větší mísu a rozklepněte do ní vejce, přidejte špetku soli a zalijte mlékem, jež bude mít pokojovou teplotu. Vše dohromady důkladně promíchejte metličkou. Poté si vezměte síto a přes něj do těsta prosejte mouku a prášek do pečiva. Tímto krokem zabráníte, aby se vám v těstě dělaly zbytečné hrudky. Nyní mísu zabalte do potravinové fólie a nechejte odležet na cca půl hodiny.
Lahodný recept zvládnete levou zadní
Do hlubší pánve nalijte dostatečné množství oleje a rozehřejte jej na sporáku. Nyní si vezměte lžíci s dírami a postupně do ní lijte části těsta. V momentě, kdy se na lžíci nachází těsto, ji okamžitě ponořte do rozehřátého oleje a smažte. Poté zvedněte nad pánev a počkejte, než přebytečné kapky oleje odkapou. Odložte daný kousek usmaženého těsta na papírovou utěrku a poté přendejte do větší zapékací mísy.
Tam postupně všechno těsto vytvarujte do dezertové podoby. Nyní si vezměte jinou nádobu a do té umístěte na kostičky nakrájené máslo. Rozpusťte jej spolu s karamelem a promíchejte, dokud se nespojí. Rozpuštěnou směsí zalijte celý dezert v zapékací míse a máte hotovo. Dobrou chuť!