Švestkový koláč se skořicí zachutná, i provoní interiér

Budete milovat jeho chuť, jeho dokonalou vůni skořice, i snadnou přípravu. Takový je tento unikátní švestkový koláč. Připravit si ho můžete i vy. Jenom tak, když vás honí mlsná, nebo třeba k odpolední kávě. Je to na vás. Unikátní je na něm jak jeho chuť, tak nenáročná příprava i vláčnost díky použití populárního ovoce.

Seznam ingrediencí je klasický

Jak jistě tušíte, seznam ingrediencí na tento švestkový koláč rozhodně není nijak netradiční. Je tomu právě naopak. Jedná se o zcela běžné věci, které máte doma a které můžete na upečení využít. A bez čeho se rozhodně neobejdete? Jde o tyto věci:

  • 40 dkg švestek
  • 4 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 1 dcl oleje
  • 6 vrchovatých lžic mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička skořice
  • 3 lžíce vody
  • 2 lžičky prášku do pečiva

Těsto rozdělte na dvě části

Začíná se těstem, které je unikátní tím, že se ve své druhé fázi dělí na dvě části. Jako první smíchejte ingredience jako vejce, cukr, olej, ale i prášek do pečiva nebo mouku. Tedy vše, z čeho se dělá těsto. To následně propracujte a rozdělte na dvě poloviny. Jednu už nechte být a do druhé ještě vmíchejte kakaový prášek. V tu chvílí máte dvě těsto různé barvy i chutě.

Nachystejte si švestky

Abyste mohli váš švestkový koláč snadno konzumovat, nezapomínejte také na to, že byste měli švestky, pokud možno vypeckovat. Potom je překrojte na polovinu a dejte do hrnce. Přidejte med, trochu cukru, skořici a vodu. Následně zahřejte až pustí šťávu. Vařte tak dlouho, dokud se tekutina nevyvaří.

Do pekáče a potom do trouby

Co je potřeba, to máte nachystáno. A tak můžete začít s posledním krokem. Těsto patří na pekáč s pečicím papírem. Snažte se o to, aby se klasické a kakaové zajímavě propojovalo. Když je na místě, přidejte do těsta švestkovou směs. Potom už stačí rozehřát troubu na 180 stupňů a koláč do ní vložit na asi 30 minut. Po upečení nechte vystydnout, posypte moučkovým cukrem a můžete servírovat. Přejeme vám dobrou chuť.