Takto připravíte dort bez pečení. Plný lahodného krému

Že dort bez pečení nemůže existovat? Tímto receptem vás přesvědčíme o naprostém opaku. Stačí pár věcí a vznikne pochoutka. Taková, kterou budete stoprocentně milovat. Jak pro její chuť, tak mimo jiné také pro velmi jednoduchou přípravu, kterou je nezbytné zařadit na seznam kladů tohoto receptu.

Co budete potřebovat?

Ať už chcete ochutnat něco nového, nebo jenom otestovat, zda dort bez pečení skutečně může existovat, podívejte se s námi na seznam ingrediencí, bez kterých se neobejdete. Překvapí vás, že jich je jenom pár. Základem bude:

  • 500 g sušeného mléka
  • 8 lžic kakaa
  • 250 g másla
  • 1 sklenice vody
  • 6 lžic cukru
  • 1 balení máslových sušenek obdélníkového tvaru

Začněte krémem

Tento recept na dort bez pečení se začíná krémem. A jeho příprava není nijak náročná. Vlastně stačí jenom smíchat sušené mléko s kakaem a poté do této sypké směsi přidat povolené, na kostičky nakrájené máslo. Začne vznikat homogenní hmota, kterou důkladně promícháte až do hladka. Postupně přilévejte i sklenici vody, díky čemuž vznikne potřebná krémová konzistence. Do ní následně vmíchejte také cukr a krém je hotový.

Nyní nahraďte těsto

U klasických dortů je třeba míchat jednotlivé ingredience, nechat těsto kynout a potom ho péct. Tady už to někdo udělal za vás. Stačí si vzít do ruky sušenky, které těsto nahradí. Ty není třeba nijak drtit, ani péct, nebo jakkoliv upravovat. Stačí si vzít větší skleněnou zapékací mísu vyloženou pečicím papírem a na něj vyložit jedno vrstvu sušenek, aby pokrývaly celé dno.

Dort bez pečení zaujme svými vrstvami

Když máte hotovou základní sušenkovou vrstvu, naneste na ni rovnoměrně váš kakaový krém. Nikoliv všechen, ale jenom část. Podle toho, jak vysoká vaše mísa je. Krém uhlaďte a potom přidejte další vrstvu sušenek. A na ni zase krém a potom další sušenky. Jediné, co si pamatujte je tom, že horní vrstvu by měly tvořit sušenky.

Na závěr už stačí váš nepečený dezert vložit do lednice, nebo v tomto studeném počasí i za okno. Nechte ho zatuhnout a potom nakrájejte a podávejte. Pokud se vám bude chtít, tak horní vrstvu můžete dozdobit krémem, nebo i hoblinkami čokolády.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]