Takto snadno připravíte domácí vafle bez vaflovače

Že nejde udělat vafle bez vaflovače? To je velký omyl. Ukážeme vám, že to lze a že je to dokonce i velmi jednoduché. Podívejte se s námi na recept, který vás provede jak všemi potřebnými ingrediencemi, tak vás provede také tím, jaký je správný postup pro dosažení nejlepšího možného výsledku.

Co budete potřebovat?

Ingredience na vafle bez vaflovače se zase až tak neliší od těch, které používáte na běžný recept. Jde o pár standardních věcí, které doma jistě máte. Potřebovat budete toto:

  • 240 g másla
  • 6 lžic cukru
  • 4 vejce
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 1 vanilkový cukr

Těsto je jednoduché

I těsto na vafle bez vaflovače je velmi jednoduché. Jakmile máte všechny uvedené ingredience pohromadě, tak je stačí jenom smíchat. Vezměte si mísu a postupně přidávejte jednu složku za druhou. Začněte vejci, cukrem a také moukou.

Dále přidejte samotné máslo. To by mělo být povolené, na pokojovou teplotu. Máslo je vhodné nakrájet na menší kousky a potom ho do směsi vmíchat. Ta by měla mít konzistenci podobou, jako má kondenzované mléko. Práci si můžete ulehčit použitím mixéru.

Nyní na pánev

Když nemáte vaflovač, použijte pánev. Základem by měla být pánev s nepřilnavým povrchem, kterou rozehřejte a potom na ní nalijte těsto na vafle tak, jako byste dělali palačinky. Důležité je nepoužívat olej, jelikož by mělo dojít k opékání na sucho. Takto vafle nejprve opékejte z jedné a potom z druhé strany.

Ihned zarolujte

Jakmile jsou vafle z pánve hotové, již je můžete vyndávat a ještě horké je zarolujte. Jedině tak dokážete vytvořit jejich požadovaný tvar. Když potom vystydnou, můžete je naplnit – pokud chcete. Hitem jsou třeba různé čokoládové nebo vanilkové krémy na bázi pudinku. Nejde ale o možnosti jediné. Kromě krémů se hodí jak klasický pudink, tak třeba i tvaroh s ovocem, smetana s citronem, nebo klasická šlehačka. Poklud chcete znát recept na jeden z nejpopulárnějších krémů, podívejte se na video níže:

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]