Tato domácí pizza je z nekynutého těsta. To usnadní přípravu

Výhod má domácí pizza více než dost. Stojí pár korun, dáte si na ni, co chcete, a je hotová během chvíle. Tedy za předpokladu, že použijete tento náš recept, na který nebudou potřeba kvasnice a tedy ani kynuté těsto. A to už stojí za vyzkoušení.

Toto jsou hlavní ingredience

Aby se vám domácí pizza povedla, hlavně tedy její těsto, je třeba mít ty pravé ingredience. Jak uvidíte, nejsou nijak složití, ale je v nich jedna netradiční přísada. Nachystejte si toto:

  • 250 ml kefíru
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžíce oleje
  • 1 vejce
  • 350 g mouky

Základ na těsto znáte. Nyní už bude třeba zajistit si ingredience na obložení vaší pizzy. Jistě víte, že fantaziím a chutím se v tomto případě meze nekladou. Pokud vám dochází inspirace, dodržte náš recept a připravte si toto:

  • 3 lžíce kečupu
  • 2 lžíce majonézy
  • 200 g šunky
  • 2 rajčata
  • 4 žampiony
  • 200 g sýru

Připravte si těsto

Je to velmi jednoduché, protože stačí jenom smíchat jednotlivé ingredience. Smíchejte si vejce, sůl a cukr do mísy, přidejte olej a potom také mouku smíchanou s jedlou sodou. Následně vše postupně míchejte a zpracovávejte. Aby byla konzistence těsta co nejlepší, je dobré použít ruce. Výsledkem by měla být koule o velikosti a konzistenci, jak vidíte na obrázku.

Potom dejte těsto do mísy a nechte ho přikryté utěrkou asi 10 až 15 minut odpočívat. Nebojte se, že tím přijdete o čas, jelikož ten se dá využít na něco jiného.

Připravte si obložení na pizzu

Mezi tím, co těsto odpočívá, si můžete připravit věci, kterými bude vaše domácí pizza obložena. V mističce smíchejte kečup a majonézu, potom nakrájejte na plátky rajčata, dále můžete nakrájet také žampiony, potom i šunku  na závěr nastrouhejte sýr. Takto máte vše připraveno.

Vytvořte placku

Vezměte těsto, dejte ho na vál posypaný moukou a můžete z něho dělat placku. Je to domácí pizza a tak se nestyďte použít váleček. A také nevadí, když bude mít pizza tvar obdélníku, aby se vám dobře vešla na plech. Na chuti jí to rozhodně nijak neubere.

Když je na plechu, pomažte ji směsí kečupu a majonézy. Alternativně lze samozřejmě použít i rajčatový protlak, rajčatové sugo, nebo můžete dát klidně přednost i populární smetaně.

Když je základ na pizze, začněte na ni dávat jednotlivé ingredience, které máte připraveny. Jak budete vrstvit je samozřejmě na vás. My doporučíme šunku, žampiony a potom rajčata.

Na závěr pizzu samozřejmě posypte také strouhaným sýrem. Ten už je poslední potřebnou ingrediencí a vy jste tak připraveni k poslednímu kroku.

Pečte na 200 stupňů

Tím posledním krokem je samozřejmě pečení pizzy. Troubu si rozehřejte na 200 stupňů a při této teplotě pečte 15 až 25 minut, podle toho jak má být vaše pizza křupavá. Potom vyndejte, nakrájejte a už můžete servírovat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]