Tato levná buchta vyjde na pár korun. Chutná jako luxusní dezerty

Máte v plánu si upéct něco jednoduché, jenom za pár korun? Pokud ano, je tato levná buchta pravou volbou. Stačí několik málo běžných ingrediencí, stačí zachovat správný postup a budete jenom zírat, jaká pochoutka může vzniknout. Náš recept vás to naučí.

Co budete potřebovat

Naše levná buchta se skládá jenom z pár ingrediencí, a tak sem tento recept hodí třeba i ve chvíli, kdy přijde nečekaná návštěva a vy jí potřebujete nějak pohostit. Stačí, když budete mít po ruce toto:

  • 2 vejce
  • 120 g cukru
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 100 g medu
  • 170 g mouky
  • 100 g kefíru

Pusťte se do přípravy

Žádné vrstvy, žádné jednotlivé fáze, ale jenom jednoduchá příprava. Vezmete si misku, kuchyňský mixér a začněte. Jako první dejte do mísy cukr a vejce a začněte šlehat do podoby objemné a nadýchané konzistence.

Potom přidejte další ingredience, a to v podobě jedlé sody a také v podobě medu. Opět promíchejte a následně nařeďte kefírem. V tu chvíli přichází také fáze, kdy do těsta přidáte i mouku. Přisypávejte ji postupně a míchejte ji mixérem na pomalejší otáčky.

Těsto máte hotové

Když má vaše těsto požadovanou konzistenci, už ho můžete nalévat do formy nebo plechu. Ten vyložte pečicím papírem, nebo ho vytřete máslem. Ideální je velikost zapékací mísy o 17 x 26 centimetrech.

Těsto do nádoby nalijte a lehce s ní zahýbejte, díky čemuž se pro svou konzistenci snadno rozlije do stran a také dojde k tomu, že se vyrovná na svém povrchu. Tímto krokem jste připraveni k pečení.

Na půl hodiny do trouby

Rozehřejte troubu na teplotu 180 stupňů a zapékací mísu nebo plech s těstem do ní vložte, na středovou pozici. Pečte po dobu asi 30 minut. V posledních minutách zkontrolujte stav pečení.

Po upečení by měla tato vaše levná buchta postupně chladnout, a to při pokojové teplotě. Když je studenější, vezměte nůž a snažte se ji z formy vyjmout. Pokud jste použili pečicí papír, půjde to i bez nože.

Položte ji na prkénko a můžete ji začít krájet na menší kousky. V tu chvíli poznáte, že je zajímavá na pohled, stejně jako poznáte, jak vláčná a jak měkká je.

Tato levná buchta je skvělým dezertem třeba ke kávě, nebo čaji. Pokud ji budete chtít vylepšit, můžete ji posypat moučkovým cukrem, nebo je možné také použít trochu šlehačky.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]