Hodně lidí má rádo chuť sladké vanilky v oblíbených dezertech. S pomocí tohoto naprosto jednoduchého receptu vytvoříte vanilkové kostky, jenž si stoprocentně zamilujete.
Vanilka obecně patří k velmi populárním příchutím. Díky tomu je také součástí veliké spousty receptů a obzvláště dezertů. Její chuť preferuje hodně lidí, což je také důvod toho, proč je tak oblíbená. S pomocí tohoto jednoduchého receptu si tak můžete vytvořit vanilkové kostky, které milovníky této příchutě zaručeně potěší.
Co budete potřebovat
- 5 vajec
- 10 lžic cukru
- 50 ml vody
- 50 ml rostlinného oleje
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 7 lžic hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 700 ml mléka
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- 100 g másla
Upečte si korpus
Předehřejte si troubu na 180 °C. Do dostatečně veliké misky dejte vaječné bílky a rozmixujte je. Během míchání postupně přidejte 7 lžic cukru a vše vyšlehejte. Jakmile pěna trochu ztuhne, tak do ní dejte vaječné žloutky, olej a vodu. Vše společně smíchejte a během míchání postupně přidejte také mouku a prášek do pečiva. Směs následně dejte do formy či zapékací mísy a v troubě pečte 30 minut.
Náplň zvládnete hravě
Než vám vystydne upečený korpus, tak si připravte náplň. V hrnci smíchejte pudink a 200 ml mléka. Vše důkladně míchejte, aby vám nevznikaly hrudky. Postupně do směsi přilijte i zbytek mléka. Pudink nechte zhoustnout a pak jej odstavte a nechte vychladnout. Poté ho rozmixujte a přidejte k němu nakrájené máslo. Důkladně společně vše promíchejte.
Zaručeně nejlepší krémový čokoládový dezert: 1 tajná ingredience má na svědomí pohádkově lehký základ
Dezert můžete dokončit
Vychladlý korpus rozřízněte vodorovně tak, aby vám vznikly 2 stejné poloviny. Na první vrstvu naneste vanilkový krém a rovnoměrně jej rozprostřete. Poté vše přikryjte druhou vrstvou korpusu. Vše dejte ještě ztuhnout na 2 hodiny do ledničky. Před podáváním můžete dezert ještě posypat moučkovým cukrem. Nakonec jej stačí nakrájet na kostky a můžete servírovat.
Napište komentář