Tento eskymácký dort dělala má babička už před 50 lety. Chlapi u nás ho vždy sní na posezení

Čokoládový dort

Čokoládové dorty patří bezpochyby k těm nejoblíbenějším, jedná se o hutné, ale zároveň velmi chutné pochoutky. Jedním z nich je čokoládový dort, takzvaný dort eskymácký.

Výhodou tohoto dortu je nejen to, že výsledný pokrm je velmi chutný díky kombinaci kakaa, zakysané smetany a vajec, ale také to, že i když se postup zdá velmi náročný, ve skutečnosti je jednoduchý. Stačí se jen držet postupu a jít krok po kroku tak, aby byl výsledek zaručen. Přípravy dortu se již nemusíme bát, zvládne jej každý.

Ingredience potřebné na čokoládový dort:

  • 6 vajec
  • 230 gramů cukru krystalu
  • 100 mililitrů teplé vody
  • 130 gramů hladké mouky
  • 5 gramů prášku do pečiva
  • 3 a půl lžičky kakaa
  • 150 gramů kondenzovaného mléka
  • 250 mililitrů mléka
  • 3 a půl lžičky škrobu
  • vanilková esence
  • 200 gramů másla

Držíme se jednoduchých kroků, úspěch je zaručen

Jako první si připravíme korpusové těsto. Do hluboké mísy si umístíme 4 bílky, špetku soli a 100 gramů cukru krystalu. Za pomoci ručního šlehače z této kombinace ingrediencí vyšleháme hutný sníh, jeho příprava by nám měla zabrat zhruba 7 minut.  Do této pěny postupně zašleháme také 4 žloutky a následně i 80 gramů cukru.

Tvarohová buchta

Tento nadýchaný broskvový cheesecake je u nás zaručeným hitem každé rodinné oslavy

Pěnu smícháme s moukou, vznikne nám základ dortu

Vyšlehanou směs doplníme o 100 mililitrů teplé vody, 130 gramů hladké mouky, 5 gramů prášku do pečiva a 3 a půl lžičky kakaa. Vznikne nám hutné těsto, které nalijeme do připravené formy s pečícím papírem a umístíme do trouby na 40 minut. Pečeme na 180 stupňů. Hotový korpus rozkrojíme podélně na dva pláty a pustíme se do přípravy krému. Na ten bude potřeba vyšlehat 2 vejce spolu s 50 gramy cukru.

Čokoládový dort
Fotografie: Pexels

Základem náplně je lahodný a hebký pudink

Abychom měli výsledný dort vláčný, je zapotřebí připravit si také náplň. Na tu bude potřeba uvařit pudink, který si připravíme ze 150 gramů kondenzovaného mléka, které zahřejeme s 250 mililitry mléka a přidáme 3 a půl lžičky škrobu. Vše dochutíme vanilkovou esencí a dáme vychladit pod fólii. Do chladného pudinku poté zašleháme 200 gramů másla. Výsledný dort zkompletujeme a následně celý zalijeme čokoládovou polevou.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*