Tento jablečný koláč zvládne i naprostý začátečník

Co s jablky, kterých máte doma plnou lednici? Dají se použít na skvělý jablečný koláč, který je pro svou jednoduchost vhodný i pro začátečníky. Společně s námi se můžete podívat na recept. Výsledkem toho bude dezert, který je příjemně vláčný a zaujme svou dokonalou ovocnou chutí.

Toto jsou potřebné ingredience

Jestliže jste se rozhodli, že si jablečný koláč podle našeho receptu připravíte, je třeba mít nejprve ty pravé ingredience. Už v jejich seznamu uvidíte, že tento recept je opravdu velmi jednoduchý. Pro dokonalý výsledek budete potřebovat toto:

  • 1 kg jablek
  • 5 vajec
  • 200 g cukru
  • 250 g másla
  • 350 g mouky
  • 1 balení prášku do pečiva

Začínáme jablky

Jako první je třeba začít s jablky. Ty je třeba nejprve oloupat a potom zbavit jádřinců. Následně je omyjte, překrojte napůl a každou polovinu potom krájejte na tenké plátky. Následně je namočte do vody s trochou citronu, čímž zajistíte, že vám během dalších přípravných prací nebudou černat.

Nachystejte si těsto

Když máte jablka připravena, je možné se pustit do přípravy těsta. Ani tady vás rozhodně nečeká nic složitého. Základem je cukr a vejce, které začnete šlehat do jemné hmoty. Následně do této hmoty začnete postupně a opatrně vmíchávat rozpuštěné máslo. Měla by vám vzniknout dokonalá krémová konzistence.

Následně do této směsi přidáváte další ingredience. Tedy mouku smíchanou s práškem do pečiva. Tu přisypávejte pomalu a postupně ji do směsi vmíchávejte. Vytvořena by měla být hutnější hmota.

Přidejte jablka a dejte péct

Nyní do těsta přidáte také nakrájená jablka – samozřejmě bez vody, ve které byly naloženy.

Vše důkladně promíchejte a následně vše přelijte na plech, který buď vymažte, nebo ho pokryjte pečicím papírem. Váš jablečný koláč se tím blíží do finále.

Plech můžete vložit do trouby, která bude předehřátá na 180 stupňů Celsia. Doba pečení je delší, zhruba 45 až 50 minut, dokud nebude mít váš jablečný koláč správnou barvu.

Potom ho vyndejte, nechte vystydnout a potom můžete servírovat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]