Tento lahodný královský dort se doslova rozpadá na jazyku. S tímto snadným receptem zaboduji každý týden

Královský dort

Nazýváme tento lahodný dezert královským dortem, nejen kvůli jeho božské chuti, ale také díky tomu, jak se v něm rozplývají jedinečné a luxusní ingredience.

Jakmile se kousek tohoto dortu dotkne vašich úst, budete se cítit jako host královského stolu, obklopený nádhernými pochoutkami a zážitky. Jeho každý kousíček je jako malý poklad, který ve vašich ústech způsobí nebe. Tato chuť vás rozhodně dostane do kolen a budete si chtít tento dezert připravovat každý den.

Ingredience potřebné na přípravu lahodného dortu:

  • 250 gramů hladké mouky
  • lžička prášku do pečiva
  • 1 žloutek
  • 90 – 100 gramů moučkového cukru
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2-3 lžíce kakaa
  • 130 gramů másla

Ingredience potřebné na přípravu náplně:

  • 220 gramů cukru
  • 1200 gramů tvarohu
  • 5 vajec
  • 350 mililitrů šlehačky
  • 70 – 80 gramů kokosových vloček

Základem těsta je mouka a prášek do pečiva

Prvním krokem je smíchání prášku do pečiva s moukou, kakaem a moučkovým cukrem. Poté máslo nakrájíme na kostičky a přidáme ho k suchým ingrediencím. Pečlivě promícháme a důkladně vyšleháme žloutek. K němu přidáme smetanu a opět důkladně promícháme. Tuto směs přidáme k těstu a dobře prohněteme, aby se všechny ingredience rovnoměrně spojily.

Piškotový dort

Tento lahodný nepečený dort strčí do kapsy všechny recepty, které znám. Zachraňuje mě, když nestíhám

Těsto rozdělíme a necháme odpočívat

Rozdělíme těsto na dvě stejné části, každou zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočívat v lednici po dobu jedné hodiny. Směs smetany a tvarohu důkladně promícháme, poté přidáme škrob a vejce a všechno rozmixujeme. Do této směsi přidáme kokos a opatrně promícháme.

Královský dort

Nyní přecházíme k sestavení dortu

Na plechu, který jsme vyložili pečicím papírem, rozprostřeme část těsta a posypeme ho drobenkou. Lehce přitlačíme dnem talíře, abychom zajistili rovnoměrné rozložení. Na tuto vrstvu těsta naneseme předem připravenou náplň, pokračujeme další vrstvou těsta, kterou rovněž posypeme drobenkou. Plech vložíme do trouby předem vyhřáté na 160 stupňů Celsia a pečeme asi hodinu, dokud dort nezíská zlatavou barvu.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*