Pokud vás již omrzely klasické smažené kuřecí řízky, můžete zkusit něco úplně nového. Tento recept je nejen jednoduchý a rychlý, ale zároveň s ním potěšíte každého, kdo ochutná.
Určitě vás neláká v létě trávit hodně času v kuchyni vařením, ještě, když bývají taková vedra. Přesto se ovšem lahodných pokrmů vzdávat nemusíte. Tyto nasekané kotlety tvarované do řízečků připravíte mrknutím oka a sníte je ještě rychleji. Navíc nejsou ani moc těžké na strávení, a tak si můžete naprosto bez výčitek na této krémové dobrotě pochutnat.
Ingredience a postup přípravy
Budete potřebovat:
- 350 gramů kuřecích prsou
- Jedno vejce
- Jednu polévkovou lžíci pšeničné mouky
- 100 gramů řeckého jogurtu (pokud nemáte žádný neslazený jogurt, můžete jej nahradit zakysanou smetanou)
- 30 gramů jarní zelené cibulky
- Sůl dle chuti
- Mletý pepř dle chuti
- Slunečnicový olej dle potřeby
- Nůž
- Velkou mísu
- Menší mísu
- Pánev s pokličkou
Jako první věc bude potřeba zpracovat kuřecí maso. Prsa řádně omyjte a odkrojte z nich veškeré nedokonalosti. Následně je zpracujte do podoby malých kostiček a vložte je do větší mísy. Osolte tak, jak jste zvyklí dochucovat. Následně mísu odložte stranou a připravte si směs z jogurtu.
Vezměte si menší mísu a do ní postupně vložte řecký jogurt, rozklepnuté vejce a černý pepř dle chuti. Vše důkladně promíchejte, nalijte směs do velké mísy s kuřecím masem a vše zamíchejte ještě jednou. Vezměte si jarní cibulku, pořádně ji opláchněte a nakrájejte na drobná kolečka.
Tomuto krémovému pokrmu neodoláte
Ta nasypejte do kuřecí směsi a už jen přidejte mouku, následně můžete znovu a tentokrát naposledy vše dohromady zamíchat. Pokud nikam nespěcháte, rozhodně bude lepší nechat směs chvíli odležet, třeba na takovou hodinku dvě. Maso se hezky nasákne chutí a zážitek z výsledného pokrmu bude o to intenzivnější. Samozřejmě ovšem nevadí, jestliže na odložení masa nemáte čas.
Jako poslední krok si vezměte rostlinný olej, nalijte jej na pánev a pomalu rozehřejte. Lžící naberte směs, čímž vytvoříte malou placičku, kterou následně dejte smažit. Jakmile takto pánev naplníte, přikryjte ji pokličkou a nechejte placičky z každé strany opékat okolo tří minut. Podávat můžete s brambory na jakýkoliv způsob. Dobrou chuť!