Tento recept na palačinky ukáže, jak jich během chvíle vyrobit velké množství

Tento recept na palačinky je unikátní. Nezašpiní se skoro žádné nádobí a během chvíle jich uděláte kvanta. Nevěříte? Není nic jednoduššího, než si vše vyzkoušet. Pokut toto jídlo vy a vaše rodina milujete, tak ho pojďte zkusit. Je to jednodušší, než si myslíte.

Připravte si tyto ingredience

Říkáte si, že recept na palačinky máte v malíku a že velmi dobře víte, co do nich patří? Raději se podívejte na soupis surovin, jelikož v nich dost možná najdete něco, co neznáte. Potřebovat budete toto:

  • 1 sklenici mouky
  • 1 sklenici mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce oleje
  • 1 vejce

Dále budete potřebovat ještě ty správné pomůcky. Říkali jsme vám, že to jde bez špinění nádobí. Potřebovat budete jenom PET lahev a trychtýř. Jdeme na to.

Vše do lahve

Místo mísy nebo čehokoliv jiného budete potřebovat plastovou lahev. Do ní dejte trychtýř a už se můžete pustit do nalévání a nasypávání jednotlivých surovin. Všechny předepsané musí skončit ve vaší lahvi.

Zamíchejte

Na co mixér, když to není nutné. Vezměte víčko, důkladně lahev zavřete a začněte s ní třást. Není třeba nic složitě mixovat a špinit si spotřebiče a kuchyni, když můžete vše promíchat ve vaší lahvi. Míchejte do té doby, dokud nebude těsto na palačinky dokonale hladké.

Přímo na pánev

A co dále? Už je to jednoduché. Rozehřejete si pánev, v případě potřeby na ni dáte trochu oleje a potom do ní začnete lít těsto. A to přímo z lahve. Jak vidíte, jde o skutečně jednoduchý recept na palačinky, který jste zaručeně neznali.

Zaujme také jeho univerzálnost. Nemusí to být jenom klasické naše hladké těsto. Stejným postupem lze připravovat i americké lívance, kde je těsto o poznání hutnější. I to rozmícháte v lahvi a z ní ho dávkujete.

Těsto lze uchovat na později

Chcete si palačinky udělat mi druhý den? Pokud ano, není nutné připravovat těsto znovu. Stačí ho v lahvi uzavřít a dát ho do lednice. Takto ho bez ztráty kvality uchováte delší dobu. Potom ho stačí zamíchat a opět ho lze lít na pánev. Jak snadné.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]