Osvěžující dezert bez pečení à la Tiramisu: O recept se podělil kamarád z Říma, nic lepšího jste za poslední roky nejedli

tiramisu dezert sklenice

Oblíbenou italskou pochoutkou je bezesporu tiramisu. Jeho příprava není nijak náročná, a jelikož se jedná o dezert, který je potřeba uchovávat v lednici, může nás dokonce osvěžit během letních dnů.

Tiramisu je dezert, ke kterému se váže silná historie. Jeho původ je v Itálii a vždy se jednalo o dezert, který nebyl obvyklý. Připravoval se totiž jen pro výjimečné situace. Jméno dostal podle benátských žen, které si tento dezert často dopřávaly na rande. Tiramisu má totiž povzbuzující účinky a je tak vhodným zakončením povedeného večera.

Ingredience potřebné na přípravu domácího tiramisu:

  • 115 gramů cukru
  • 400 mililtrů kávy
  • 250 gramů 35% smetany
  • 250 gramů mascarpone
  • 200 gramů sušenek
  • 3 žloutky
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 5 gramů želatiny
  • 2 lžičky kakaového prášku
  • voda

tiramisu příprava

Nejprve se vrhneme na přípravu krému

jako první si připravíme lahodný krém, který nám bude tvořit základ celého dezertu. Nejprve budeme potřebovat želatinu, tu si snadno připravíme zalitím vodou. Necháme ji v klidu stát, sama nám v připravené míse nabobtná. Mezitím si ve vedlejší míse smícháme žloutky s vanilkovým cukrem. Tuto směs následně vyšleháme, dokud nám nevznikne pěna.

tiramisu náplň

Připravíme si cukerný roztok

V hrnci si uvaříme vodu, do které postupně přidáme cukr. Je zapotřebí, aby se nám rozpustil. Jakmile již ve vodě nejsou viditelné krystalky, necháme vzniklý roztok ještě 2 minuty povařit. Vzniklý sirup postupně přiléváme ke žloutkům, směs je zapotřebí neustále míchat, dobré je použít mixér. Hmotu postupně šleháme, díky čemuž nám také vychladne. Do vzniklé směsi přidáme rozpuštěnou želatinu.

hotové tiramisu

Směs budeme plnit do malých skleniček

Do připravené směsi postupně zamícháme také mascarpone a smetanu. Vše pečlivě mícháme, aby nám vznikla jednotná hmota. Připravené sušenky si postupně namočíme do sklenice s uvařenou kávou a následně umístíme na dno připravených skleniček. Na sušenky následně umístíme vrstvu krému a poté opět sušenky namočené v kávě. Jakmile máme naplněnou celou sklenici, posypeme poslední vrstvu krému kakaovým práškem. Dezert je dobré nechat přes noc v lednici.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*