Recept na nejlepší staročeské bramboráky všech dob! Takto křupavé a zlatavé jste je ještě nikdy neměli

Fotografie: Pixabay

Dělali jste bramboráky, ale nejsou tak křupavé, jak jste chtěli? Máme pro vás docela dost jednoduché řešení, jak na to.

Pokud bramboráky, které jste zrovna dosmažili, nejsou tak křupavé, jak byste si představovali, zkuste nastrouhat brambory na různé druhy struhadel. Tohle smíchání různých struhadel zajistí, že vaše těsto bude mnohem lepší bramboráky budou křupavější. Také pamatujte na to, abyste po vyndání bramboráku z pánve, nechali odkapat přebytečný olej. Pokud na tento krok zapomenete, může se vám o křupavých bramborácích jen zdát.

Recept na nejlepší bramboráky

  • 1 kg brambor
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 4 lžíce mouky
  • sůl, pepř a olej dle potřeby
Fotografie: Pixabay

Použijte více struhadel

Brambory si nejprve omyjte a oloupejte. 3/4 z nich nastrouhejte na klasickém struhadle s velkými oky a zbytek brambor na jemném struhadle. Cibuli si oloupejte a také nastrouhejte. Přidejte ji k bramborám společně s vejci, moukou, solí, pepřem a stroužky česneku.

Fotografie: Pixabay

Jednoduché, ale oblíbené jídlo

Těsto pořádně promíchejte. V pánvi si rozehřejte olej a bramboráky na ni nanášejte pomocí lžíce. Bramboráky smažte z obou stran dozlatova a hlavně je ihned dejte na papírovou utěrku, abyste se zbavili přebytečného oleje. Nejlepší je bramboráky podávat ihned po dosmažení.

Fotografie: Pixabay

Přidejte si do nich, co chcete

Asi každá rodina má svůj recept na bramboráky, někteří do nich cibuli přidávají, někteří ne. Někteří přidávají ještě více česneku, než jsou udané 3 stroužky. Je vlastně jedno, jaký recept použijete, hlavně dodržujte dávání bramboráků na papírové ubrousky. A neméně důležité je použití více struhadel. Dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]