Smažená játra s tajnou ingrediencí, která udělá z pokrmu gastronomický zážitek. Češi o jejích účincích nevědí

telecí játra

Játra jsou vynikajícím zdrojem mnoha živin, které naše tělo potřebuje. Neměli by tak občas chybět na žádném stole. Někteří lidé jim však nemohou přijít na chuť. Takto budou chutnat všem.

Kuřecí, vepřová, telecí nebo jiná? Co se týče obsahu cenných látek, jsou prospěšné všechny typy jater. Obsahují celou škálu vitamínů, především vitamín B12. Jsou bohaté na bílkoviny a jsou také vynikajícím zdrojem železa. Obecně se doporučuje konzumovat játra 1-2x týdně. Potíž je však v tom, že mnoho lidí játrům jednoduše nepřišlo na chuť. Je škoda se připravit o tak cenný zdroj živin. Proto vyzkoušejte připravit játra podle tohoto postupu, který jim dá úplně jinou chuť a smlsnou si i zarytí odpůrci této pochoutky.

Ingredience pro přípravu smažených jater

  • 1 kg telecích jater
  • 3 cibule
  • 2 polévkové lžíce jedlé sody
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 20 g másla
  • ½ lžičky soli

Postup přípravy receptu

Nejprve zbavte játra všech žilek a blan. Poté je nakrájejte na menší kusy a vložte do misky. Játra zasypte dvěma lžícemi jedlé sody a dobře promíchejte. Játra takto nechte odležet přibližně 30 minut. Poté přendejte játra do cedníku a veškerou sodu z nich pod kohoutkem vypláchněte. Cibuli si nakrájete na kolečka nebo půlkolečka a v pánvi rozehřejte olej.

příprava telecích jater

Cibuli na něm orestujte dozlatova a poté ji z pánve dejte bokem na talíř. Do pánve přidejte máslo a trochu oleje. Až se máslo rozpustí, dejte játra smažit. Opékejte je 3-4 minuty z každé strany na středním plameni a také je nezapomeňte osolit. Před koncem smažení vraťte do pánve osmaženou cibulku a vše společně promíchejte.

hovězí játra na cibulce

Recept na lahodná hovězí játra jsem dostala od mé tchyně. Již nikdy je nebudete připravovat jinak

játra s cibulkou

Servírujte s bramborovou kaší

Vypněte sporák a pánev přikryjte poklicí. Nechte takto játra několik minut odpočívat pod pokličkou. Pak už je stačí jen naservírovat. Výborně se k nim bude hodit bramborová kaše a zeleninový salát. Chutnat budou však i samotná jenom s chlebem. Játra si také můžete na talíři sami opepřit, tak jak to vyhovuje vaší chuti. Uvidíte, že pachuť jater, kvůli které nejsou u některých lidí oblíbená, bude pryč.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*