Tuňáková pomazánka, která je snadná naprosto dokonalá

Tuňáková pomazánka vás přesvědčí o tom, proč do jídelníčku mají patřit ryby. Pokud máte kousek čerstvého pečiva a nejlépe potom měkkého chleba s křupavou kůrkou, jsme přesvědčeni o tom, že na něho není nic lepšího. Samozřejmě nemáme na mysli jakékoliv kupované pomazánky, kde je tuňáka minimum, ale je tu naopak maximum různé chemie a dochucovadel. My si ukážeme postup na přípravu domácí pomazánky.

Jenom pár věcí

Jistě vás nenapadlo, že na čerstvý chléb je nejlepší volbou tuňáková pomazánka. Buďte si jisti, že až ji ochutnáte, tak budete litovat, že jste ji nezkusili dříve. A zaujme vás nejenom její chuť, ale i jednoduchost přípravy. Základem je jenom pár ingrediencí, a to:

  • Konzerva tuňáka
  • Vařená vejce
  • Tavený sýr
  • Sůl a pepř

Pokud byste neměli po ruce zrovna tuňáka, tak není třeba zoufat, jelikož ho můžete nahradit jakoukoliv jinou rybou v konzervě. Klidně se může jednat i třeba o sardinky, nebo neméně populární šproty.

Jdeme na to. Postup je jednoduchý

Jakmile máte vše potřebné, můžeme se pustit do práce. Jako první nechte vystydnout uvařená vejce, která nejprve oloupejte a potom je na hrubém struhadle nastrouhejte. Dále k nim přidejte drceného tuňáka, a to buď variantu ve vlastní šťávě, nebo variantu v oleji. Pamatujte, že do pomazánky patří jenom ryba, ne onen tekutý obsah.

Dále přidejte také nahrubo nastrouhaný tavený sýr, dále trochu soli a pepře a v případě zájmu neuděláte chybu ani se zelenou bylinkou, kterou nasekáte. Potom už můžete pomazánku jenom zamíchat dohromady a je hotová.

Nechte uležet

Když nemáte velký hlad, tak ji nechte ještě asi 1 hodinu uležet v lednici. Uvidíte, že se mnohem lépe propojí jednotlivé chutě a výsledek bude o poznání lepší, než hned po přípravě. A pokud nutně nemáte čerstvý chléb, klidně ji můžete namazat i na jiné pečivo, jako jsou rohlíky, jako jsou housky, bagetky, nebo cokoliv jiného.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]