Tuto domácí smetanovou pomazánku budete mít připravenou do 5 minut. Hravě strčí do kapsy žervé i lučinu

Vyzkoušejte tento domácí smetanový sýr a máte garanci, že nebudete litovat. Nejenže ho připravíte za chvilku, ale navíc na jeho přípravě není vůbec nic těžkého. 

Máte rádi smetanové sýry? Pokud ano, tak máte nejlepší chvíli si jeden takový sýr udělat poctivě doma. Nejen, že ho budete mít do zásoby a vydrží vám déle, než ten kupovaný z obchodu. Zároveň budete mít jistotu, že vše, co do něj dáte, jsou jen poctivé suroviny a nenachází se v něm žádné příměsi. Rozhodně ho využijete jako chutnou svačinku v momentě, kdy se vám nebude chtít chystat nic náročného, ale budete si chtít dát něco na chuť.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Sladký tvaroh – 300 g
  • Zakysaná smetana – 1 lžíce (15 g)
  • Vejce – 1 kus
  • Sůl – třetina lžičky
  • Cukr – polovina lžičky
  • Citronová šťáva – 1 lžička
  • Petrželka – dle chuti

Postup přípravy domácího sýru

Nachystejte si větší mísu, ve které budete smetanový sýr připravovat. Dejte do něj sladký tvaroh, přidejte k němu zakysanou smetanu a s pomocí tyčového mixéru vše důkladně promixujte, dokud se obě suroviny nespojí dohromady. Pokud mixér nevlastníte, tak vám bude stačit vlastnit sítko, přes které tvaroh propasírujete a poté ho až smícháte se zakysanou smetanu.

Jen vám tento postup nejspíše zabere o trochu více času. Do jiné mísy rozklepněte jedno vejce, přidejte k němu špetku soli a obojí společně pro změnu vyšlehejte. Jakmile získáte nadýchanou směs s bělavým nádechem, tak k ní přidejte i cukr a směs ještě promíchejte. Jestliže nechcete sladit cukrem, tak můžete použít i například stévii.

Do mísy s vejcem přilijte citronovou šťávu a přidejte do ní i tvaroh promixovaný se smetanou. Petrželku důkladně omyjte pod studenou vodou, nasekejte ji nadrobno a dejte ji do mísy k ostatním surovinám. Vše promixujte do hladka. Hotový sýr dejte do nachystaných uzavíratelných krabiček, ještě před jeho ochutnáním ho nechejte alespoň na půl hodiny v lednici. Poté si můžete užít jeho nadýchanou chuť například na krajíci chleba. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*