Tvarohové knedlíky stokrát jinak. Zkuste slanou i sladkou variantu

Tvarohové knedlíky jsou známou pochoutkou. Víte však, že existují i jiné variace, než ty klasické? Seznamte se s nimi i vy. Najednou zjistíte, že tvarohové knedlíky nemusí být jenom tou běžnou klasikou, kde je použito těsto s trochou tvarohu a ovocná náplň. Naučíme vás varianty, které budete také milovat. A jsou slané i sladké. A nebudete potřebovat ani trochu mouky, protože tu nahradíte krupicí.

Tvarohové knedlíky ve strouhance

Zapomeňte na to, co běžně znáte o přípravě. My se podíváme na jinou. I tady budete potřebovat tvaroh, ale už ne mouku. Místo ní přidejte trochu soli a dále také vaječné bílky. Z tohoto vytvořte jemné těsto, které použijete na tvorbu kuliček. Ty následně obalte ve strouhance. A jaký je další postup? Nedávejte je do vody, ale smažte je na pánvi. Tyto tvarohové knedlíky budou dokonale vypadat i chutnat. A navíc jsou hotové během chvíle.

Tvarohové knedlíky s ovocem

Jdeme na variantu, která vychází z klasiky. Ale pozor. Opět se obejdete bez nadměrného množství mouky. Základem bude jenom tvaroh a bílky a tentokrát také cukr. Vytvoříte těsto, ze kterého budete vytvářet kuličky, které během přípravy naplníte ovocem. Třeba jahodou. Potom je vložíte do vody a chvíli povaříte. Myslete na dostatečné množství vody, díky které zamezíte, aby se lepily k sobě. Následně vyjměte, obalte v pražené strouhance nebo ve směsi ořechů a můžete podávat.

Tvarohové knedlíky s mákem

Poslední varianta je víceméně kombinací obou předchozích. Základem bude sladké těsto, ale už bez náplně. Stačí vytvořit kuličky, které následně uvaříte. Když je vyjmete, tak je obalíte v pořádné vrstvě směsi máku a rozpuštěného másla. Klidně ale můžete přidat třeba i trochu vanilkové esence, která jde s mákem také dobře dohromady. Následně servírujete, třeba s brusinkami, nebo s trochou marmelády. I ty jsou dokonalé.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]