Pokud máte chuť na nějakou pořádnou dobrotu, vyzkoušejte tyto lahodné šátečky bez náplně. Místo té na vás totiž uvnitř čeká křupavá kůrka.
Máte volné odpoledne a chcete si jej trošku zpříjemnit? Pečení je super způsob, jak se odreagovat a zároveň vytvořit i něco chutného. Tento lahodný dezert si můžete dát jen tak ke kávě, donést jej na oslavu a nebo s ním pohostit návštěvu. Navíc je dobrý i na druhý den, tudíž si jej můžete i vzít jako svačinu do školy či práce.
Ingredience a postup přípravy těsta
Budete potřebovat:
- 200 g tvarohu
- 2 hrnky hladké mouky
- 100 g másla
- 2 polévkové lžíce cukru
- 1 čajovou lžičku prášku do pečiva
- 1 vejce
- Dvě větší mísy
- Vidličku
- Sklenici
- Plech na pečení
Máslo vytáhněte včas z lednice, aby stihlo změknout, než jej budete používat. Do větší mísy máslo poté vložte, přidejte k němu tvaroh, prášek do pečiva a rozklepněte i jedno vejce. Všechno dohromady rozdrobte vidličkou a smíchejte dohromady. Přimíchejte i sklenici mouky a opět důkladně zamíchejte.
Dezert si každý ihned zamiluje
Celé těsto překlopte na pracovní desku a přidávejte mouku, během toho těsto ručně hněťte. Jakmile ucítíte, že se již nelepší, tak další mouku nedodávejte, mohlo by se vám začít rozpadat a to nechcete. Těsto rozválejte na silnější vrstvu a s pomocí sklenice vytvarujte kolečka. Do další mísy nasypejte cukr krystal a jedno kolečko do něj umístěte.
Přitlačte jej do cukru, ten poté nasypejte i dovnitř a přeložte na polovinu. Poté na ni posypejte další cukr a opět přeložte na polovinu, čímž vám vznikne mini trojúhelníček. Poté tento postup zopakujte se všemi kolečky, dokud vám nedojde těsto. Přemístěte všechno na plech a troubu předehřejte na 160 stupňů.
Plech do ní umístěte a nechejte péct okolo 20 minut, pravidelně kontrolujte. Cukr se mezitím rozpustí a těstíčko zhnědne, tak poznáte, že máte hotovo. Při podávání ji můžete posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť!