Krémový a lahodný domácí koláč se sladkým krémem. Z tvarohu už nic jiného nedělám, tohle je doslova výherní recept

Tento jednoduchý tvarohový koláč potěší každého, kdo má rád sladké. Dobré na něm také je to, že ho zvládne připravit naprosto každý začátečník.

Pokud i vy máte rádi tvarohové pečivo, rozhodně vyzkoušejte tento jednoduchý recept na skvělý koláč. Je to tak snadné, že ho zvládne připravit opravdu úplně každý, i naprosto začátečník. Takže pokud zrovna nevíte, co připravit k nedělní kávě, vyzkoušejte tento koláč. Spokojená bude celá vaše rodina a nestane se, že by kousek zbyl.

Co budete potřebovat

Korpus

  • 600 g pšeničné mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g másla
  • 2 vejce
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • špetka soli

Náplň

  • 750 g smetanového sýra
  • 600 ml mléka
  • 2 vejce
  • 4 žloutky
  • 200 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • šťáva z půlky citronu
  • 350 ml oleje
  • 2 sáčky vanilkového pudinku

Pusinky

  • 4 bílky
  • 150 g moučkového cukru

Je to opravdu jednoduché

Do velké mísy si nasypte mouku s práškem do pečiva. Přidejte sůl, moučkový cukr, vejce a máslo. Vytvořte si z těchto surovin těsto a nechte ho 15 minut stranou. Mezitím si připravte ingredience na náplň a pusinky. Po asi 15 minutách těsto rozválejte na obdélníkový plát a přendejte ho na plech vyložený pečicím papírem.

4 žloutky a 2 vejce ušlehejte s 200 g cukru. Poté přidejte vanilkový cukr, olej, smetanový sýr, pudinkový prášek, mléko a šťávu vymačkanou z půlky citronu. Náplň nalijte na těsto v plechu a ten poté vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů asi na půl hodiny. Bílky vyšlehejte s moučkovým cukrem, dokud nevznikne tuhý sníh.

A máte hotovo

Po 30 minutách vyndejte plech z trouby a sníh nalijte na tvarohovou náplň. Plech vložte zpět do trouby na dalších asi 10 minut. Po upečení nechte tento koláč zcela vychladnout. Tento koláč nejen, že skvěle vypadá, ale chutná naprosto dokonale. Je to jednoduchý recept, který rozhodně stojí za to vyzkoušet. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*