Tymiánový sirup pomůže nejen proti nachlazení, ale i dalším problémům

Nejen jako koření do jídla, existuje i tymiánový sirup, který je skvělou volbou pro každého, kdo má v plánu prospět svému zdraví. Ukážeme vám nejen to, jak ho používat, ale i to, jak si ho připravit.

Tymián má velkou sílu

I když se to nezdá, tato zajímavá aromatická bylina má skutečně velkou sílu. Proto je tymiánový sirup tím nejlepším pro vaše zdraví. Pokud se podíváme na to, co vše dokáže, musíme začít tím, že je dobrým bojovníkem proti celé řadě infekcí. Tím jeho klady ale nekončí, jelikož zapomínat nelze ani na to, že se hodí třeba v případě bolestí v krku, nebo různých infekcí v ústní dutině.

Dále by se nemělo zapomínat ani na to, že pomůže, pokud máte problémy s kašlem, stejně jako pomůže v případě problémů s průdušnicí. Má také mnoho antioxidantů, a tak se skvěle hodí i oři snaze vyčistit lidské tělo. Zapomínat nelze ani na stimulaci imunitního systému, což pomůže ke zvýšení obranyschopnosti lidského těla.

Jak si tymiánový sirup připravit?

Kladů je více než dost. Pokud je chcete všechny využít, tak je nutné si připravit tymiánový sirup. A jak na to? Není to zase až tak nic složitého. Základem jsou tyto ingredience:

  • ¾ skleničky medu

  • 2 hrsti tymiánu

  • 10 cm zázvoru

Postup přípravy je poměrně snadný, jelikož nejprve je třeba oloupat a následně nastrouhat zázvor, který dáte do hrnce, přidáte tymián a přidáte trochu vody. Přivedete k varu, sporák vypnete a následně necháte 10 minut louhovat. Potom přidejte med, promíchejte a nechte dalších 60 minut louhovat. Následně přefiltruje a je hotovo.

Jak a kdy užívat?

Pokud plánujete tymiánový sirup užívat jako prevenci, je vhodné si ho dávat každý den jednu lžíci, nejlépe ráno na lačno. Pokud trpíte některými zdravotními problémy, určitě zvyšte dávku. Vhodné jsou hned tři lžíce třikrát denně. A to do doby, dokud problémy nepřejdou. Následně je možné dávku zase jednoduše snížit.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]