Tyto delikátní zapečené tousty chutnají jako z luxusní restaurace, ačkoliv stojí pár korun

Zapečené tousty

Tousty jsou velmi oblíbeným druhem pečiva a to hlavně proto, že z nich během chvilku uděláme chutnou snídani, svačinu nebo klidně večeři. Stačí je totiž jen obložit.

Obložený chlebíček patří neodmyslitelně k různým druhům oslav, zapečené tousty si zase představujeme jako typickou svačinu na výlet. Jejich jednoduchost je jejich velkou předností, další výhodou je, že neklade meze naší vlastní fantazii. Na náplň takového toustu totiž můžeme použít cokoliv, co máme rádi. I takto obyčejný recept ale může překvapit, pokud jej připravíme trochu neobvykle.

Ingredience potřebné na přípravu zapečených toustů:

  • 6 plátků toustového chleba
  • 150 gramů klobásy
  • 150 gramů tvrdého sýra
  • 2 středně velká rajčata
  • 1 středně velká paprika
  • svazek zelené cibulky
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř

Zapečené tousty

Zapečený chléb s mletým masem

Tyto křupavé a přitom jemné chlebíčky jsou mým esem v rukávu během mnoha líných večerů

Potřebné ingredience nejprve nakrájíme

Jako první si vytvoříme směs, naše neobvyklé tousty totiž nebudeme plnit plátky sýra a šunky, ale lahodnou vláčnou směsí, která jim dodá jedinečnou chuť. V misce budeme potřebovat smíchat na kostičky nakrájenou klobásu spolu se sladkou paprikou a rajčaty. Aby byla smě lahodící i pro oko, je dobré sáhnout po paprice zelené nebo žluté barvy.

Zapečené tousty

Vše spojíme za pomoci majonézy

Do směsi těchto ingrediencí přidáme dvě lžíce majonézy, vše pořádně promícháme a následně také dochutíme za pomoci soli a pepře. Pokud holduje ostřejším pokrmům, je tato doba ideální na to, abychom sáhli po česneku a do směsi jej přimíchali. Směs odložíme stranou a připravíme si plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem.

Klademe jeden chleba vedle druhého

Na připravený plech si poklademe toustové chleby, na ně postupně přidáváme také připravenou náplň. Jakmile máme hotovo, sáhneme po tvrdém sýru, který si nastrouháme na hrubém struhadle. Ten umístíme na vrch každého toustu a připraveý plech necháme zapékat po dobu 15 minut na 180 stupňů.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*