Tyto dokonalé pudinkové velikonoční řezy chutnají 10x lépe než v cukrárně, přitom stojí pár korun

V jednoduchosti je krása, to je rčení, které dokazuje tento recept na nadýchaný pudinkový řez, který překvapí svou jednoduchostí i výslednou chutí.

Pokud do připravovaného dezertu použijeme pudink, máme záruku toho, že výsledný pokrm bude vláčný a velmi chutný. Jeden takový recept na pudinkové řezy, které se skvěle hodí na velikonoční svátky, jsme si připravili. Jeho nespornou výhodou je skutečnost, že si s jeho přípravou poradí i naprostý začátečník.

Ingredience potřebné na pudinkové řezy:

  • 1,5 kilogramu jablek
  • 6 lžic cukru
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
  • 6 vajec
  • 180 gramů hladké mouky
  • 150 gramů moučkového cukru
  • 4 lžíce mléka
  • půl sáčku prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 3 balení vanilkového pudinku
  • 150 gramů cukru krystalu
  • 1 lžička želatiny (prášek)
  • půl balíčku čokoládového pudinkového prášku
  • mléko
  • 3 lžíce cukru
  • skořice

Základem každého dezertu je těsto, v tomto případě odlehčené

Jako první si k ruce vezmeme připravená jablka, která oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Do misky, kam jsme si jablka umístili, přidáme skořici a cukr. Vše promícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. V jedné misce si vyšleháme bílky, ve druhé žloutky s cukrem, mlékem, moukou a práškem do pečiva. Obě směsi následně promícháme.

bramborová roláda

Lahodná velikonoční bramborová roláda nemá mezi ostatními druhy pohoštění žádnou konkurenci

Připravené ingredience vrstvíme na plech

Těsto, které nám vzniklo smícháním obou směsí, nalijeme na jablečnou vrstvu a uhladíme. Takto připravený plech pečeme v troubě na 180 stupňů, poté necháme 15 minut vychladnout. Tuto dobu využijeme na přípravu krému, na ten bude zapotřebí nejprve v hrnci udělat pudink, který uvaříme podle návodu. Jakmile je hotový, necháme jej trochu vychladnout a přidáme k němu rozpuštěnou želatinu.

Pudink
Fotografie: Pexels

Hotový pokrm překvapí každou návštěvu

Dezert necháme vychladnout a připravíme si čokoládový pudink, který použijeme na ozdobu. Jakmile je dezert kompletní, dáme jej do ledničky a necháme vychladit alespoň na tři hodiny. Hotový pokrm můžeme ještě před samotným podáváním posypat skořicí. Ideální pochoutka k čaji nebo nedělní kávě.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*