Barvení vajec pomocí krepového papíru vytvoří originální kraslice

Chcete pojmout letošní barvení vajec opravdu netradičně? Pokud ano, zkuste metodu s využitím krepového papíru. Nejenom, že je jednoduchá, ale zaujme vás také tím, jak dokonalý bude výsledek. Podívejte se na unikáty postupu, kterým vás provedeme krok za krokem.

Bez čeho se neobejdete?

Aby bylo vaše barvení vajec spojeno s úspěchem, je třeba nachystat si nejprve všechny potřebné věci, bez kterých se zkrátka a jednoduše neobejdete. O jaké věci se jedná? Jsou to:

  • Vejce
  • Barevný krepový papír
  • Ocet
  • Hrnec nebo jiná nádoba

Nejprve uvařte vejce

Začíná se klasicky. Jako první je třeba uvařit vejce. Takzvaně natvrdo. Pokud chcete zachovat i lehkou vláčnost žloutku, tak doporučujeme vařit vejce zhruba po dobu 5 – 10 minut, podle potřeby. Potom je z vody vyjměte a nechte je chladnout.

Zabalte je do krepového papíru

Když vajíčka chladnou, tak si můžete nachystat krepový papír, který nastříhejte na rozměry asi 20 krát 20 centimetrů. To proto, že do každého takového kusu své vajíčko následně zabalíte. Barvy volte podle toho, jaké vám jsou blízké a jaké se vám líbí.

Namočte do octa

Nyní už jste připraveni k barvení vajec. Do hrnce, nebo do jiné nádoby nalijte ocet. Potom berte jedno vajíčko za druhým, namočte ho spolu s papírem do octu, vyndejte a dejte ho opatrně sušit. A to je vše, nic složitého na této metodě barvení vajíček skutečně není.

Pokud nechcete mít vajíčka jenom jednobarevná, tak v této metodě pokračujte dále. To stejné vejce zabalte do další barvy krepového papíru, opět namočte do octu a opět nechte uschnout. Tento postup zajistí tvorbu zcela unikátních a dokonalých vzorů.

Vybalte a vyleštěte

Když papír na vejcích uschne, tak ho opatrně sundejte. V tu chvílí jsou vaše velikonoční vajíčka, tedy chcete-li kraslice, hotové. Vám stačí je jenom naleštit a už mohou zdobit třeba váš slavnostní stůl, v kuchyni či obývacím pokoji.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]