Tyto jogurtové dipy se hodí ke všemu. Jsou lahodné a snadné

Jak k masu, tak i k pečené zelenině, nebo jako náhrada majonézy jsou jogurtové dipy tím nejlepším. Naučte se ty nejlepší. Skvěle chutnají a zaujmou vás také tím, jak snadné jsou. Přinášíme vám soupis těch nejpopulárnějších receptů. Jejich základem bude vždy 200 g bílého, kvalitního, chlazeného jogurtu. A s čím ho kombinovat? Možností je mnoho.

Česnekový dip

Známá klasika, na kterou budete potřebovat dva prolisované stroužky česneku a zelené bylinky dle chuti. Hodí se petržel, kopr, ale třeba i pažitka. Dále přidejte ještě špetku soli, vše zamíchejte a máte hotovo.

Východní dip

Patří mezi jogurtové dipy známé právě na východ od nás. K přípravě se použije půl lžičky drceného kmínu stejně jako špetka soli a mletý pepř dle chuti. Vše se doplní také červenou mletou paprikou, buď sladkou nebo lehce pikantní.

Bearnaise dip

Patří mezi klasické jogurtové dipy. Na tento recept budete potřebovat lžičku estragonu, stejné množství mleté petrželky a dále také půl lžičky hořčice. Vše se dochutí celerovou solí, smíchá a nechá uležet.

Jogurtová tatarská omáčka

Je zdravější a také chutnější než klasika. Stačí když do jogurtu přidáte nastrouhané okurky, nastrouhanou cibuli, půl lžičky hořčice a lžičku sekané petrželky. Dochuťte solí a je hotovo.

Americký dip

Na ten budete potřebovat asi lžičku rajčatové pasty, ke které přidáte také lžičku nasekaných okurek. Dochucuje se jenom solí a pepřem. Tato možnost také patří mezi klasické jogurtové dipy známé po celém světě.

Kari dip

Inspirujte se indií. Potřebovat budete nastrouhané menší jablko, potom kari dle chutí a následně vše jenom promácháte a necháte uležet. Netradiční chuť této omáčky za to stoprocentně stojí.

Indický dip

Pokud nejste fanoušci kari, můžete zkusit druhý a složitější indický dip, kde k jogurtu přidáte kurkumu, mletý zázvor, kmín a také koriandr. Od všeho asi půl lžičky. Potom přidáte špetku skořice a špetku pepře. Zamícháte a je hotovo.

Mátový dip

Nebojte se experimentovat. Potřebovat budete dvě menší lžičky nastrouhané okurky, 2 stroužky lisovaného česneku, čtvrt lžičky papriky a potom špetku soli a pepře. Vše doplníte také dvěma lžičkami nasekané sušené máty.

Pepřový dip

K jogurtu přidáte půl lžičky hořčice a mletého černého, nebo i jiného populárního pepře. Doplnit můžete také lehce rozdrcenými kuličkami naloženého zeleného pepře, který při kousnutí vytvoří skvělou chuť.

Koprový dip

Ne každý má tuto bylinu rád, ale pokud vy ano, patří mezi osvědčené jogurtové dipy. Použijte lžíci drceného kopru, kterou smíchejte s půl lžičkou hořčice a dále dochuťte solí dle chuti. Výsledek bude neodolatelný.

Citronový dip

Použijte bílý jogurt, do kterého přidáte dvě lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy. Potom se přidá ještě trocha chilli omáčky a vše se zamíchá. Vznikne lehce pikantní, nakyslá exotická chuť.

Křenový dip

Skvěle se hodí, pokud potřebujete zjemnit klasickou ostrost křenu. Ten nastrouhejte na jemném struhadle a potom ho smíchejte s jogurtem. Hodí se nejenom k pečenému masu, ale také ke spoustě ryb.

Rajčatový dip

I tady je základem bílý jogurt, ke kterému však přidáte 3 cherry rajčata nakrájená na drobno. Potom dva prolisované stroužky česneku, trochu nasekané jarní cibulky a už jenom standardní sůl a pepř. Vznikne zajímavá kombinace.

Špenátový dip

Na závěr se podíváme na další zajímavou kombinaci. Potřeba bude půl sklenice jemně nasekaného špenátu, ke kterému přidáte sůl a pepř dle chuti. Potom špetku granulovaného česneku, pár kapek citronové šťávy a půl lžičky sušené hořčice. Vše promícháte, necháte odpočinout a vznikne dip, který nezaujme jenom svým vzhledem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]